L’alcaldessa de Cunit critica la unificació sanitària amb Barcelona: “Pot ser un caos”

Dolors Carreras avisa que la població pot créixer fins els 30.000 habitants amb l'arribada de segons residents

Zona limítrof entre Cunit i Calafell, amb trama urbana continua. ACN

L’alcaldessa de Cunit (Baix Penedès), Dolors Carreras, considera un “problema” la unificació sanitària amb Barcelona i l’àrea metropolitana, i avisa que aquest cap de setmana el municipi pot viure un “caos” amb l’arribada de segons residents. “No és el mateix ser 13.000 habitants que 40.000”, assenyala Carreras a l’ACN, tot advertint que el poble s’exposa a un rebrot de la covid-19. “Nosaltres estem en un bon punt de la pandèmia i ara pot haver-hi un rebrot, tot per voler anar de pressa”, critica. A més, avisa que un augment del virus provocaria el “col·lapse” del sistema sanitari de la zona. L’alcaldessa sosté que el Garraf i Cunit, junt amb l’Alt Penedès, haurien d’haver continuat com un subsector sanitari independent.

En aquest sentit, l’alcaldessa insta la Generalitat a repensar-se la consideració, tot i que assumeix que hauran d’acceptar “el que ens diguin”. El principal problema, insisteix, serà l’augment de població que esperen ja per aquest cap de setmana. “Nosaltres ara estem bé i se’ns pot produir un rebrot important per voler anar massa ràpid. No són les maneres”, es queixa.

Segons Carreras, la gestió del desconfinament ha de prioritzar els paràmetres sanitaris i no els econòmics. Per això, explica, l’Ajuntament està fent passos “molt prudents”. Malgrat tot, en l’actual fase 2 els empresaris de la restauració, assenyala l’alcaldessa, “estan contents” amb el funcionament de les terrasses. I, a més, començaran a obrir les platges dilluns vinent.

El de Cunit és un dels casos singulars de la desescalada per regions sanitàries, atès que és l’únic municipi de Baix Penedès que no pertany a la regió sanitària de Tarragona. El municipi cunitenc està inclòs en la regió Metropolitana Sud, amb la qual cosa els seus veïns no poden desplaçar-se al municipi veí de Calafell, però sí que poden anar, per exemple, al Maresme.