Suport de l’Ajuntament a les treballadores i els treballadors de la planta de Saint-Gobain

Moció unànime de tots els grups polítics municipals

Capçalera de la manifestació dels treballadors de la fàbrica de Saint-Gobain per denunciar el tancament de la divisió Glass. ACN

L’Ajuntament de Calafell ha aprovat per unanimitat una moció de suport a les treballadores i els treballadors de la fàbrica Glass, del grup Saint-Gobain, situada a l’Arboç. L’empresa ha comunicat el tancament de les instal·lacions, que afectarà més de 200 famílies del Baix Penedès, entre llocs de treball directes i indirectes. Un problema que, sumat a la problemàtica laboral i social de la comarca, amb el percentatge d’atur més alt de Catalunya, deixa el territori encara més a la corda fluixa.

La moció aprovada diu que després de gairebé 50 anys a la comarca, Saint-Gobain és un referent consolidat. Un dels motors econòmics de referència, amb un impacte socioeconòmic, per sous de treballadores i treballadors i empreses auxiliats, superior a 20 milions d’euros anuals.

Per això, la corporació ha aprovat donar ple suport a l’empresa i als treballadors i treballadores, per trobar conjuntament una solució en benefici de tots, sent coneixedors de l’actual moment del mercat de la construcció i de l’automòbil, com també de la problemàtica ja esmentada en el cas del tancament definitiu d’aquestes instal·lacions.