Més de 14.000 persones han rebut a Calafell la primera dosi de la vacuna

Més de 9.000 han rebut la segona

Més de 14.000 persones de Calafell han rebut ja la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19. D’elles, més de 9.000 han estat inoculades ja amb la segona dosi. Les dades, actualitzades a 4 de juliol, es refereixen a persones del municipi. No inclouen persones d’altres localitats que s’han vacunat a Calafell per ser centre intermedi de vacunació, i que estan comptabilitzades en el seus municipis de residència. Però sí els calafellencs que han rebut la vacuna en altres punts de vacunació.

Amb aquestes dades, les persones vacunades amb la primera dosi superen ja el 53% del total. I les immunitzades amb la segona, s’acosten al 35%. Són percentatges en la línia de la mitjana de Catalunya.

Hi ha 700 persones que tenen la pauta completa i es consideren immunitzades malgrat no haver rebut una segona dosi. Això es deu a dos motius. Un és que les persones que han passat la Covid-19 fa com a mínim sis mesos reben una sola dosi de les vacunes de doble dosi. L’altre, que un cert nombre de persones han rebut la vacuna Janssen, de dosi única.

Malgrat la bona marxa de la vacunació, les autoritats sanitàries i l’Ajuntament de Calafell fan una crida a mantenir la prudència i les precaucions, ja que des de fa uns dies la pandèmia està repuntant al municipi, en paral·lel a la resta del país. Han pujat tant el risc de rebrot com la taxa de reproducció del virus, que es troben en valors molt alts. Això ha disparat els casos durant el mes de juny, període en el que s’ha arribat al centenar de nous contagis.

En aquestes setmanes, a més, la taxa de positius per proves realitzades s’acosta o supera el 10%, que és el doble del màxim recomanat per l’OMS per considerar la situació sota control.

Cita per vacunar-se

L’Ajuntament de Calafell té un servei per ajudar amb la cita prèvia de la vacuna. Qualsevol persona que tingui alguna dificultat per fer aquest tràmit tan important pot adreçar-se a tres punts de suport, que estaran operatius de dilluns a divendres, de 10 a 13 hores:

Segur de Calafell: Centre Cívic Montse Civit
La Platja: Centre Cívic Cinema Iris
El Poble: Biblioteca Ventura Gassol

Aquest servei està adreçat a qualsevol dels col·lectius citats a vacunar-se en cada moment. Els tres punts disposen de connexió per fer el tràmit i personal que pot atendre dubtes i explicar com fer-ho.