Les línies L1 i L2 del transport urbà de Calafell incorporen nous autobusos

També estan equipats amb seients més amplis i còmodes i connexió USB a totes les places

Les línies L1 i L2 del transport urbà de Calafell incorporaran en els propers dies dos nous vehicles amb més prestacions d’accessibilitat que els que fins ara prestaven servei. Els dos autobusos, de 75 places, tenen també majors comoditats, com seients més amplis i còmodes, i compten amb connexió USB a totes les places assegudes.

La plataforma dels dos autobusos és més baixa, la qual cosa permet pujar-ne i baixar-ne amb més facilitat. També les portes són més amples, la qual cosa, a més de fer servei a les persones amb mobilitat reduïda, ho farà en l’entrada i sortida de tots els passatgers. Una altra millora en aquest sentit, és que la zona per les persones amb mobilitat reduïda té un terra més apropiat a les seves necessitats i un sistema de subjecció de fàcil ús.

A més, els nous autobusos tenen una motorització Euro 6, que garanteixen baixos nivells d’emissions a l’atmosfera i ajuden a respectar el medi ambient.

El tinent d’alcalde de Mobilitat de l’Ajuntament, Miguel Ángel Perín, explica que “la concessionària del servei, Hife, està ampliant la seva flota amb vehicles totalment accessibles per a persones amb mobilitat reduïda”. Afegeix que “aquesta millora és una aposta per garantir a totes les persones el seu dret a usar el transport públic”.

De la seva banda, el gerent d’Hife, Josep Maria Chavarría, “la inferior altura de la plataforma, fa que sigui més fàcil accedir-hi en cadira de rodes per la rampa corresponent, però és una millora per a tot el passatge, que ha de pujar un graó menys”.

El responsable de la concessionària destaca, a més, que els nous vehicles equipen un sistema de preavís d’avaries: “Uns sensors permeten detectar possibles avaries abans que es produeixin, la qual cosa redueix les incidències pràcticament a zero”.

La línia L3 ja va estrenar un nou vehicle, el passat mes de febrer, que incorporava un espai interior més amplia, que facilitava el seu ús per part de les persones amb mobilitat reduïda, a banda d’altres millores i comoditats.