La Nit d’Art torna al Passeig Marítim de Calafell

Es recupera una altra activitat cancel·lada l’any passat per la pandèmia

Imatge del passeig marítim de Segur de Calafell. Foto: Aj. Calafell

La Nit d’Art torna al Passeig Marítim de Calafell, després de la interrupció de l’any passat a causa de la pandèmia. El certamen vol convertir de nou el Passeig en una galeria d’art efímera a l’aire lliure. Haurà de fer-ho, però, reduint a la meitat el nombre d’artistes participants, per garantir distàncies de seguretat.

Les dues edicions anteriors van representar un èxit artístic i de convocatòria, que els organitzadors volen emular, dins de les limitacions que la pandèmia encara imposa. El 3 de juliol, de 18 a 24 hores, en el tram de Passeig Marítim comprés entre la Confraria de Pescadors i l’Estany, podrà veure’s obra de pintors i escultors, principalment, a més de la d’altres artistes gràfics.

L’Associació Art Calafell impulsa aquest projecte, que té el suport de l’Ajuntament, l’associació d’empresaris Fòrum Calafell. El dirigeix la pintora Glòria Grau. Segons els organitzadors, proposen una activitat a l’aire lliure que facilit la funció didàctica de l’art cap al públic visitant, una galeria d’art que retorni el veritable esperit de la cultura mediterrània a les nits d’estiu, i que sigui referent a Catalunya.

Diuen també que aquesta oferta cultural vol oferir una imatge nova i diferent del municipi de Calafell, però també promoure l’activitat econòmica al voltant del comerç i la restauració. I afegeixen que busquen la difusió de la cultura, la promoció de l’art i la creació d’un atractiu més de Calafell.