Comencen a retirar la línia elèctrica del carrer Lluís Companys de Calafell

Hi haurà canvis en el trànsit de la zona fins a final d'any per poder fer les obres

Fecsa-Endesa comença aquesta mateixa setmana les obres de retirada de la línia elèctrica de mitja tensió del carrer Lluís Companys. Els treballs comencen aquest 21 de setembre i haurien d’estar acabats cap al final de l’any. Consistiran en el soterrament dels cables i el desmantellament de les torres.

La línia té 1,5 quilòmetres de longitud, entre el carrer Milà i Fontanals i el carrer Duero, al límit amb el terme municipal de Cunit. Les torres que desapareixeran fan 22 metres d’altura i són una molèstia important per als vianants, així com per la seva proximitat als edificis, a més del seu impacte visual en zona urbana. Fecsa-Endesa invertirà 200.000 euros en aquesta actuació.

A partir d’aquest dia 21 hi haurà canvis en el trànsit de la zona, causats per les obres. Els treballs es faran per trams per minimitzar l’afectació. Quan s’hi treballi, caldrà tallar el carril sentit Cunit i les zones d’estacionament del costat mar. Restarà obert el carril sentit Calafell. Hi haurà desviaments senyalitzats i alguns carrers hauran de canviar temporalment de sentit o quedaran per ús exclusiu del veïnat.

També hi ha una afectació de la línia L3 del transport urbà. I de dues línies de transport escolar, la R2B i la R3B. Els recorreguts alternatius poden consultar-se en els documents annexos d’aquesta notícia

El tinent d’alcalde de Territori de l’Ajuntament, Miguel Ángel Perín, explica que “la millora que la retirada de la línia elèctrica significarà per al nucli de Segur serà importantíssima”. Diu també que aquesta millora “no és tan sols estètica, sinó també en termes de seguretat, circulació de vianants, facilitat de fer obres als blocs d’habitatges…”.