La justícia arxiva les denúncies per la plaça de subinspector de la Policia local de Calafell

Han quedat desestimades tant la causa penal com el recurs contenciós administratiu

Imatge recurs de la comissaria de la Policia Local de Calafell. CEDIDA

El jutjat número 9 del Vendrell ha arxivat la denúncia penal interposada arrel d’un concurs-oposició per a la plaça de subinspector de la Policia local de Calafell. En no presentar-se cap recurs dins del termini establert, l’arxiu esdevindrà ferm. La justícia ja havia desestimat la reclamació per via contenciosa administrativa, raó per la qual el cas queda tancat definitivament i es confirma que l’Ajuntament va actuar en tot moment de forma ajustada a la llei.

La denúncia ara arxivada va ser presentada per un altre aspirant en aquell concurs, celebrat l’any 2017, i imputava prevaricació i tràfic d’influències als membres del tribunal d’oposició, a l’aspirant guanyador i a l’alcalde de Calafell. Els presumptes fets denunciats, tanmateix, no tenen “rellevància penal, i ni tan sols són constitutives d’infracció administrativa”, diu l’acte del jutjat vendrellenc.

La resolució cita la sentència del jutjat contenciós administratiu número 1 de Tarragona, de maig d’enguany, que es pronunciava en el mateix sentit. És a dir, que un nomenament interí i d’urgència, com era el cas, no té els mateixos requisits que si la plaça serà en propietat.