La ciutadania de Calafell votarà entre 28 propostes als pressupostos participatius per a 2022

La votació serà electrònica i es desenvoluparà entre el 4 i el 29 d’octubre

La ciutadania de Calafell votarà entre les 28 propostes que han quedat finalistes per als pressupostos participatius de l’Ajuntament per a l’exercici 2022. Un cop elaborat l’estudi tècnic de les propostes presentades inicialment, i la seva valoració econòmica, el consell ciutadà, el màxim òrgan de participació municipal, hi va donar llum verda.

S’entra, doncs, en la fase definitiva d’aquest procés de participació: la votació ciutadana, que es desenvoluparà entre el 4 i el 29 d’octubre, de forma electrònica. Les que guanyin la votació s’incorporaran al pressupost municipal per a l’any vinent, durant el mes de novembre.

Recordem que es posen a votació 500.000 euros, i que cap proposta pot superar els 200.000 de cost. Poden votar les persones empadronades majors de setze anys.

Les 23 propostes descartades ho han estat per no complir el reglament dels pressupostos participatius. I per tres causes principals: superar la proposta els 200.000 euros, tractar-se de projectes ja prevists o no tenir-hi competències l’Ajuntament. A l’annex d’aquesta notícia hi trobareu un resum de les propostes acceptades i descartades, amb una breu explicació de cada cas. A més s’han agrupat diverses propostes que plantejaven la mateixa acció o pràcticament equivalent.

La tinent d’alcalde de Participació de l’Ajuntament, Helena Rubio, destaca “l’elevat nombre de propostes entre les quals la ciutadania podrà triar”. Rubio afegeix el seu agraïment a “totes les persones que han presentat la seva proposta, ja que és la base del procés participatiu i de la possibilitat de millorar el municipi amb la intervenció activa de la ciutadania”.