Dimarts, 19 de març de 2024
És notícia

El pilot calafellenc Àlex Toledo buscarà un altre pas cap al Mundial de motociclisme

Avatar photo

Tindrà una moto dissenyada per a la competició, amb la qual vol ser campió Europeu de Moto 2

El pilot calafellenc Àlex Toledo. CEDIDA

El pilot calafellenc Àlex Toledo s’ha posat com a objectiu per a la temporada 2021 fer un nova passa cap al Mundial de motociclisme. Tornarà a córrer el FIM CEV Repsol Moto2, amb l’objectiu de ser campió d’Europa en aquesta competició, que és l’avantsala del Mundial de MotoGP.

Toledo explica que “aquesta temporada serà la més difícil i de decisiva de la meva carrera”. Tanmateix, tindrà un bon argument a favor. Comptarà amb una moto dissenyada exclusivament per a la competició. És un salt qualitatiu perquè l’any passat va pilotar “una moto treta del món del carrer i la carretera”, indica. “Tocarà adaptar-se a la nova moto, entrenant molt, per poder donar el 100%, ja que una moto purament de curses és més difícil de pilotar”, afegeix.

És una moto 30 quilos més lleugera, que permet reduir uns dos segons per volta respecte a la de la temporada passada. El pilot apunta que entre els punts forts de la nova moto hi ha les frenades, però la traçada de les corbes és més dificultosa.

El calafellenc va quedar l’any passat subcampió d’Europa en una de les subcategories del FIM CEV Repsol Moto2, la Stock 600, i va quedar en la vuitena posició en la classificació general. Va fer 10 pòdiums, amb tres victòries.

Debut, el 25 d’abril

El certamen de Moto2 constarà enguany de set proves. Toledo s’estrenarà al circuit portuguès d’Estoril el proper 25 d’abril. El 9 de juliol ho farà al circuit Ricardo Tormo de València. El 13 de juny correrà al circuit de Barcelona-Catalunya. El 25 de juliol anirà al MotorLand Aragón, on la temporada passada es va imposar en totes les curses disputades. Les dues darreres cites seran al circuit de Jerez, el 17 d’octubre i tancarà la temporada el 7 de novembre de nou al Ricardo Tormo.

El calafellenc té previst fer dos tests aquests 22 i 23 de febrer a Almeria, un dels quals ho farà provant la Moto 2.