El centre de vacunació intermedi de Calafell frega les 6.500 dosis administrades

L'espai amplia la seva capacitat inicial adreçada a pacients locals i passa a atendre població de tot el Baix Penedès

El centre de vacunació intermedi de Calafell, instal·lat al pavelló Joan Ortoll, ha arribat gairebé a les 6.500 dosis administrades contra la covid-19. El recinte s’ha convertit els darrers dies en punt de referència per a la població del Baix Penedès, passant de ser un punt de vacunació local només amb AstraZeneca a convertir-se en seu multivacuna per a tota la comarca.

“Hi ha capacitat per administrar qualsevol vacuna que arribi”, ha celebrat aquest divendres el gerent de la regió sanitària Camp de Tarragona, Ramon Descarrega, en una visita a les instal·lacions. En aquest sentit, el pavelló està capacitat per administrar 90 vaccins cada hora, amb un càlcul de 3.150 dosis setmanals. “El ritme no es pot aturar”, ha remarcat Descarrega.

Aquesta setmana, al punt intermedi de Calafell s’hi ha començat a vacunar la població d’entre 50 i 59 anys amb Pfizer, mentre que durant el cap de setmana estan citats els pacients d’entre 60 i 69 anys per administrar AstraZeneca. “Vacuna que tenim, vacuna que ofertem”, ha insistit el gerent de la regió sanitària.

El pavelló de Calafell se suma a altres dos punts intermedis de vacunació distribuïts al Camp de Tarragona, com són els de Valls i Cambrils –que properament es traslladarà a Reus-. Sumant la capacitat dels tres espais i la del punt de vacunació massiva Palau d’Esports Catalunya ubicat a Tarragona, es calcula que es poden administrar 30.000 dosis setmanals al conjunt de la regió sanitària.