Calafell suspèn els actes principals del Carnaval 2021

La situació sanitària obliga a prendre decisions, davant la impossibilitat de preveure rues multitudinàries

L’Ajuntament de Calafell ha decidit suspendre els grans actes del Carnaval 2021, a causa de la situació sanitària. Farà, tanmateix, algunes activitats simbòliques i que donin un mínim ambient de Carnestoltes al municipi

La suspensió afecta les tres grans rues (Segur, la Platja i el Poble), que apleguen milers de participants i desenes de milers d’espectadors, així com els carnavals infantils o l’acte del pregó del Rei Carnestoltes. L’evolució de la pandèmia fa inviables actes multitudinaris com aquests. I ni que la situació canviés radicalment en els mesos que falten, comparses i carrosses necessiten mesos de preparatius. És més, altres municipis del Penedès han suspès també les seves grans celebracions de Carnaval.

Entre els actes simbòlics que es preparen hi ha un concurs de balcons guarnits i un d’aparadors. També s’estudien algunes activitats virtuals, com un concurs de disfresses a través de les xarxes socials, o el pregó del Rei Carnestoltes per aquests mateixos canals. El programa alternatiu serà donat a conèixer en les properes setmanes, ja que encara es treballa en les propostes, però la decisió sobre els actes principals és ferma.

La tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Lluïsa Lastra, explica que “hem volgut apurar per si hi havia alguna possibilitat de fer un Carnaval ‘presencial’ amb limitacions, perquè es tracta d’una celebració de fort impacte econòmic al municipi”. “Però”, afegeix, “la situació de la pandèmia ens obliga prendre decisions. És impossible, de cara a 2021, preveure un Carnaval com el que estem acostumats a celebrar a Calafell. Confíem que per al 2022 les coses hagin canviat prou com per recuperar una celebració tan important”.