Calafell posa en marxa obres als dipòsits d’aigua per reduir les pèrdues

Comença per la reparació del de Bellamar, que reduirà d’un 2 o un 3% les pèrdues generals de tota la xarxa

L’Ajuntament de Calafell està reparant el dipòsit d’aigua de Bellamar, per tal d’acabar amb les pèrdues de cabal que s’hi produïen. Però aquesta és només la primera d’un seguit d’actuacions que es faran en els propers mesos als diferents dipòsits amb la mateixa finalitat de reduir pèrdues i incrementar l’eficiència general de la xarxa.

El dipòsit de Bellamar registrava pèrdues d’entre 300 i 400 metres cúbics. “És una quantitat d’aigua enorme, que no es pot malbaratar”, explica el tinent d’alcalde d’Ecologia Urbana, Aron Marcos. “És una obra tan imprescindible i necessària que, tot i haver demanat una subvenció a l’Agència Catalana de l’Aigua, hem tirat endavant abans de saber si ens la concedien. No es podia esperar”, diu també.

El segellat i impermeabilització del dipòsit “evitarà problemes de subministrament quan hi ha pics de demanda, i no oblidem que aquest dipòsit abasteix la mateixa urbanització de Bellamar i gran part del nucli de la Platja”, afegeix Marcos.

Però el regidor també diu que, “només la reparació del dipòsit de Bellamar, un dels molts que tenim, reduirà d’un 2 a un 3% de les pèrdues generals de la xarxa”. Això indica que “actuant en els dipòsits podem aconseguir resultats importants i ràpids, amb una inversió relativament petita”.