Calafell farà actes virtuals per adherir-se al Dia Internacional contra la Violència envers les Dones

També s’il·luminarà el Castell de la Santa Creu amb el color lila característic de la lluita feminista

Anuncia aquí la teva empresa – La Ciutat – 728×120

L’Ajuntament de Calafell farà diverses activitats virtuals per adherir-se al Dia Internacional contra la Violència envers les Dones. La pandèmia fa impossible la celebració d’actes presencials com els d’anys anteriors, però com a alternativa s’ofereix una programació a través de les xarxes socials.

L’únic acte “físic”, però sense convocatòria al públic, serà la il·luminació del Castell de la Santa Creu amb el color lila característica d’aquesta diada i de la lluita feminista. Sí que serà virtual la lectura del manifest institucional d’aquest 25-N. En concret, les 10 dones regidores del consistori han participat en un enregistrament de la lectura que el proper dia 25 es divulgarà a les xarxes socials.

Segons explica Isabel Bou, presidenta de la comissió d’Igualtat i Drets de l’Ajuntament, “no podem deixar de reivindicar la igualtat i la fi del masclisme ni un sol dia, ni en plena pandèmia. Evidentment, però, ens hem hagut d’adaptar a la situació sanitària”. La regidora afegeix: “Hi ha activitats de fort simbolisme, com que les 10 dones que som regidores a l’Ajuntament participarem en la lectura del manifest institucional, sense que hagin importat sigles”.

Algunes d’aquestes activitats ja van començar fa algunes setmanes, com el concurs de vídeos “Tens un minut per a la igualtat a Calafell?”. El certamen recollia vídeos d’un màxim de 60 segons de durada, elaborats per la ciutadania amb la intenció de conscienciar sobre la igualtat de gènere, el feminisme, la inclusió i el respecte LGTBI, les relacions afectives sanes entre dones i homes, i el rebuig i la prevenció de la violència de gènere. Podeu veure tots els vídeos presentants en aquest enllaç.

El primer premi ha recaigut en el vídeo presentat amb el lema #M’estimotalcomsóc, del qual és autora Mireia Guzmán. El segon premi ha estat per al vídeo titulat #EstimaLaDiversitat, presentat per Elvira Chertó Fraile i Roser Urgell Molina. I el tercer, per al vídeo #Launiófaforça, de Claudia Rodríguez Gómez.

També en format vídeo es podrà veure el tancament del taller “Dona Teatre”. Es tracta d’un taller vivencial a través de tècniques teatrals per dones de Calafell per tal de oferir a les participants un suport grupal i aprendre tècniques d’expressió corporal per a millorar la seva autonomia i autoestima. Com que la situació sanitària impedeix fer una representació de la peça teatral que s’estava preparant com a cloenda, s’ha enregistrat un vídeo amb les experiències personals de les dones participants i de l’entitat, La Porta de Fusta, que l’ha gestionat.

Diposita aquí el teu masclisme

Durant aquests dies, a més, les papereres del municipi exhibiran enganxines amb el lema “Diposita aquí el teu masclisme”, una iniciativa de l’Institut Català de les Dones que reclama desmuntar el masclisme per llençar-lo directament a la paperera. És una acció per visibilitzar aquesta realitat per a poder aconseguir la igualtat efectiva i desemmascarar les desigualtats socials, polítiques, econòmiques i jurídiques que pateixen les dones. Els voluntaris i voluntàries de Protecció Civil s’encarregaran d’aquesta campanya.

Finalment, hi haurà una campanya de mascaretes de roba, per tal de sensibilitzar la ciutadania sobre la igualtat de gènere i la no discriminació LGTBI. Atès que hi ha d’haver una recollida material, i per prevenir contagis, s’ha establert el següent sistema:

–Es donarà una mascareta per persona mostrant el DNI a la ciutadania empadronada a Calafell.

–La cita prèvia per a la recollida es demanarà per e-mail a siad@calafell.org del 23 al 27 de novembre. S’haurà d’especificar el nom i cognoms, el DNI, telèfon de contacte i la data i hora

–La recollida es podrà triar el dia, hora i lloc entre el 30 de novembre i el 5 de desembre i es farà en els dos centre cívics de Calafell : El Montse Civit del Port de Segur i el Centre Cívic Cinema Iris de la Platja de Calafell. S’haurà d’especificar en l’email aquestes dades.

–L’horari de recollida en les dos Centres Cívics en els dies assenyalats seran del 10-14 i de 16 a 20h.