Calafell declara d’interès social els seus cinemes per evitar-ne el tancament

L’empresa de les sales podrà tenir un 95% de bonificació en l’impost de béns immobles

Imatge d'arxiu dels MCB Cinemes de Calafell. CEDIDA

L’Ajuntament de Calafell ha aprovat per unanimitat declarar d’interès social els cinemes del municipi. Aquesta declaració comporta també la concessió d’una bonificació del 95% en la quota de l’Impost de Béns Immobles (IBI). Aquestes mesures es prenen després de les grans dificultats econòmiques que la pandèmia ha causat en tot el sector cultural, que amenacen la continuïtat de les sales calafellenques.

La bonificació serà, en aquest sentit, un ajut clau per a la supervivència de l’equipament i el manteniment dels llocs de treball. A canvi, Ajuntament i empresa establiran un acord de col·laboració perquè les sales acullin activitats culturals municipals i fins i tot un punt d’atenció ciutadana al vestíbul, entre altres. Això, en lloc del tot cèntric al municipi i ben comunicat.

L’empresa MCB Cinemas Calafell SL ha demanat l’esmenada declaració i la corresponent bonificació fiscal. Explota un complex de 8 sales, inaugurat fa 20 anys, a la zona comercial i de lleure de Mas Mel, al costat de la C-31. Segons ha informat la direcció a través dels mitjans de comunicació, les pèrdues causades pels tancaments decretats per les autoritats sanitàries, i les posteriors limitacions d’aforament, han portat l’empresa a una situació límit.

L’acord aprovat per l’Ajuntament indica que “MCB Cinemas ofereix un servei molt important i necessari, cultural i d’oci, ja que és l’única empresa que oferta el servei de sales de cinema al municipi de Calafell, contribuint a la difusió de la cultura cinematogràfica, oferint un cinema de proximitat amb una oferta dirigida a tots els públics i, a més, esdevé un punt de trobada i un espai d’intercanvi d’experiències per a la població”.

La declaració d’interès social també diu: “Es tracta d’una empresa que porta 20 anys realitzant la seva activitat al municipi de Calafell, formant part del teixit empresarial del municipi i donant feina especialment a persones joves i persones residents al municipi”.