Calafell adjudica el servei de wifi gratuït a espais públics

El projecte inclou un mínim de deu punts d’accés a internet d’alta qualitat en parcs, places, edificis públics...

L’Ajuntament de Calafell ha adjudicat el projecte d’instal·lació de wifi gratuït en espais públics, que financia la Unió Europea. La junta de govern local va aprovar, dilluns passat, l’adjudicació a l’empresa Nostravant SL, que va guanyar el concurs amb un oferta de 20.439,33 euros per tres anys. La UE n’aportarà 15.000.

El projecte preveu la instal·lació d’un mínim de deu punts d’accés, la connexió i els serveis de manteniment durant els tres anys del contracte.

L’objectiu d’aquesta actuació és oferir accés a internet d’alta qualitat en parcs, places, edificis públics, tant administratius com culturals o centres de salut…, on no hi hagi una connexió de franc similar. El projecte garanteix, d’acord amb les directrius europees, una velocitat mínima de descàrrega de 30 Mbps.

L’any passat, la Comissió Europea va seleccionar Calafell per participar en el programa Wifi4EU. En la segona convocatòria d’aquestes subvencions, el nostre municipi va ser un dels 510 escollits a Espanya (96 d’ells a Catalunya). L’entrada en funcionament del servei ja s’’hauria d’haver produït, però la pandèmia ho ha endarrerit tot i la mateixa Unió Europea ha aprovat una moratòria per al desplegament.