Caixabank tancarà l’oficina de Calafell Platja i retirarà els caixers del Poble

L'oficina de Segur de Calafell es mantindrà oberta

Caixabank ha respost les reclamacions de l’Ajuntament de Calafell davant el tancament de sucursals al municipi, que fan també altres entitats bancàries. Caixabank ha indicat que mantindrà l’oficina de Segur i els caixers de la Platja i, durant un temps, els caixers del Poble.

En concret, la sucursal de Segur continuarà oberta amb dos empleats i el caixer automàtic. Caixabank afegeix que no té intenció de tancar-la ni de treure el caixer.

Pel que fa a la Platja, es mantindrà el servei de caixer automàtic. Caixabank considera que, per a les gestions presencials, la nova oficina del Vilarenc està prou a prop.

Finalment, en el cas del nucli del Poble, l’oficina, ja tancada, conservarà el caixer fins al mes d’octubre. El local és de lloguer i en aquesta data el deixen.

L’Ajuntament no ha quedat satisfet d’aquesta resposta, ja que considera que els usuaris continuen sortint-ne perjudicats, amb desplaçaments que fins ara no havien de fer. Per això, insistirà a exigir, tant a Caixabank com a les altres entitats que estan tancant sucursals, solucions que garanteixin l’accés a l’atenció personalitzada i a la retirada d’efectiu, amb la màxima proximitat.

En l’últim ple municipal, l’Ajuntament va aprovar una protesta unànime contra el tancament de sucursals. Tots els grups van denunciar aquesta política dels bancs, que limita l’accés als serveis bancaris presencials i personals a importants sectors de la població. Especialment, la que té més dificultats per desenvolupar-se amb eines digitals, com la gent gran.