Calafell torna a participar a la Ruta del Xató

Sis restaurants locals formen part enguany del principal producte de turisme gastronòmic del Penedès

Calafell torna a participar, un any més, en la Ruta del Xató, el principal producte de turisme gastronòmic del Penedès. Fins a principis de la primavera, sis restaurants calafellencs oferiran menús basats en el xató: A Can Pilis, Casa Pedro, Eusebio, L’Estany, La Mar de Fons i Vell Papiol.

De la seva banda, la xatonada popular de Calafell se celebrarà el diumenge 13 de març. En principi, es preveu una festa presencial, supeditada a la situació sanitària que hi hagi en aquell moment. Recordem que la xatonada de 2020 es va haver de cancel·lar i que la de 2021 es va substituir per una oferta de racions de xató, amb les mateixes condicions i preu, per recollir als restaurants participants durant quatre caps de setmana.

En aquesta 25a edició de la Ruta del Xató, l’ambaixador en serà el restaurador de Segur de Calafell Jordi Guillem. Aquest “càrrec” recau en restauradors i gastrònoms importants del país, que ajuden durant l’any d’exercici a divulgar els valors nutritius i culturals de la tradicional amanida penedesenca. Guillem és cofundador del col·lectiu Terra i Taula i subcampió de la Copa Mundial de Gelateria.

La tinent d’alcalde de Turisme de Calafell, Lluïsa Lastra, recorda que “el xató és una experiència gastronòmica, però permet també gaudir experiències paisatgístiques, culturals, festives…”. Lastra afegeix que “tot plegat significa molt més que el plat, perquè a partir del xató donem visibilitat a tots els atractius del nostre municipi: del patrimoni històric a les platges, passant per les activitats familiars”.