Calafell llança una campanya per fer costat als seus establiments km0

A més, el municipi continua apostant per la promoció dels petits comerços locals, un baluard imprescindible per construir la seva identitat.

Local i tradició són dos adjectius arrelats en la cultura i l’ADN de Calafell. Aquest poble pesquer de la Costa Daurada té en els seus petits comerços i restaurants una joia turística important, que est+a activa pràcticament els 365 dies de l’any.

Per això, amb el tancament temporal del sector de la restauració a Catalunya per frenar l’expansió de la Covid-19, Calafell ha impulsat la campanya Seguim cuinant per a tu. L’organisme tarragoní ha creat un lloc web per atorgar la màxima difusió als restaurants del municipi que ofereixen servei de menjar per emportar i lliurament a domicili durant aquest període durant el qual romandran tancats.

Tots els establiments restauradors de Calafell poden promocionar-se de forma totalment gratuïta; els únics requeriments són oferir servei de menjar per recollir o a domicili (o ambdós) i estar situats al poble. Per a inscriure’s, cal sol·licitar-ho amb un correu a informacio@calafell.org, facilitant les dades de contacte i els serveis take away que s’ofereixen.

La regidora de Promoció de la Ciutat de Calafell, María Lluïsa Lastra, ha declarat que “estem travessant un moment molt complicat i per això, des de la nostra posició, hem d’ajudar, exercint d’altaveu dels nostres hostalers i comerciants amb iniciatives com ‘Seguim cuinant per a tu’”.

A Calafell, compres a km0

Amb l’arribada de la tardor, aquesta vila marítima de la Costa Daurada, es reinventa com un destí ‘per a tot l’any’ i demostra ser molt més que les seves extenses platges de sorra fina. Des de fa uns anys, aquest municipi aposta pel comerç local i els productes gastronòmics de km0 com un segment més de la seva oferta turística, afegint el turisme de compres com un dels reclams de Calafell.

Endinsar-se als carrers de Calafell suposa trobar-se amb diversos comerços petits, locals i autèntics, on la tradició i el ‘bon fer’ són la seva marca d’identitat més valuosa. Des de botigues de joguines amb més de 50 anys d’història, passant per negocis amb catàlegs tèxtils que vesteixen a tota la família o els restaurants que, generació rere generació, preparen amb ímpetu i bon gust el xató i el arrossejat, Calafell és un poble actiu i obert a les famílies durant les quatre estacions de l’any.