Llorenç del Penedès estudia la implantació del sistema de recollida d’escombraries porta a porta

El municipi ocupa el segon lloc de la comarca quant a reciclatge, només superat per l'Arboç

L’Ajuntament de Llorenç del Penedès està estudiant la possibilitat dìmplementar el sistema de recollida d’escombraries porta a porta (PAP). Per aquest motiu, convoca a tots els llorencencs i llorencenques a una reunió el proper dimarts 18 de desembre a les 8 de la tarda a la sala de plens de l’Ajuntament per debatre sobre aquesta possibilitat i escoltar en Jordi Baucells, tècnic expert en la matèria.

Recordem que Llorenç del Penedès va arribar el passat 2017 a un percentatge de recollida selectiva de la brossa del 45,50%, augmentant el percentatge respecte al 2016, que era del 40,02%. D’aquesta manera, el municipi ocupa el segon lloc de la comarca quant a reciclatge, només superat per l’Arboç, que ja fa anys que desenvolupa el model del porta a porta que ara s’estudia implementar a Llorenç.

Cal recordar però que la Comarca del Baix Penedès és la tercera que menys recicla de Catalunya separant només el 28’3% dels residus, 10 punts per sota de la mitjana catalana. Cada baixpenedesenc genera uns 650 quilos anuals de residus, que representen gairbé 2 quilos al dia. No reciclar a part del cost mediambiental, també té un cost econòmic que recau directament sobre tots els llorencencs i llorencenques.