fbpx
Diumenge, 3 de març de 2024
És notícia

El PSC torna a guanyar a Vilafranca del Penedès 16 anys després

Avatar photo

La candidatura del Partit dels Socialistes de Catalunya-CP, encapçalada per l’actual 1r tinent d’alcalde Francisco Romero, va aconseguir alçar-se amb la victòria a les eleccions municipals a Vilafranca celebrades ahir diumenge 28 de maig.

El PSC-CP va assolir 4.593 sufragis, un 30,08% de total de vots emesos, i 8 regidors tornant guanyar d’aquesta manera a Vilafranca en unes eleccions municipals des de l’any 2007. La formació que lidera Romero suma 3 regidors més dels que tenia fins ara.

Com a segona força, se situa Junts Vilafranca-CM, que veu minvada la seva representació al consistori passant de 7 a 5 regidors. La formació encapçalada per l’actual 2n tinent d’alcalde Aureli Ruiz va assolir 3.198 vots i un 20,94% dels sufragis.

A tan sols a un vot de Junts se situa ERC, que manté els 5 regidors que tenia al consistori aquest mandat. La formació liderada per Pere Sàbat ha obtingut 3.197 vots i un percentatge del 20.94%.

Com a quarta força al consistori vilafranquí, continua la CUP-AMUNT amb els 2 regidors que tenia fins ara. La formació que en aquesta ocasió tenia com a cap visible Marta Soler aconsegueix 1.695 sufragis i un 11.10%.

Finalment també obté representació i manté la regidora que tenia Vilafranca en Comú (VeC-C), encapçalada per Montserrat Romagosa. La formació assoleix 860 vots i un 5,63%.

La resta de candidatures que es presentaven VOX (663 vots), PP (638 vots), Cs (103) i Valents (51) no han assolit representació en no arribar cap d’elles al 5% dels vots emesos.

Els 21 regidors que conformaran el nou consistori que es constituirà el proper dissabte 17 de juny seran Francisco Romero, Lourdes Sànchez, Gemma Romeu, Àngels Dalmau, Miquel Medialdea, Ramon Zaballa, Jordi Junyent i Montse Arroyo (PSC), Aureli Ruiz, Olga Cuesta, Daniel Saumell, Meritxell Montserrat i Joan Manel Montfort (Junts), Pere Sàbat, Gemma Urgell, Ramon Vilomara, Laura Pelay i Xavier Vallès (ERC), Marta Soler i Txus Magallón (CUP) i Montserrat Romagosa (VeC).

En el nou consistori hi haurà 11 homes i 10 dones, el més paritari de tota la història de la democràcia a Vilafranca. 12 regidors i regidores continuen respecte al consistori actual i 9 s’estrenaran en el càrrec.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Priorat es tenyeix de groc

Notícia següent

Trias convençut que Collboni no intentarà un acord amb ERC i comuns per desbancar-lo

Notícies relacionades