Anglès turístic i anàlisi sensorial són els cursos d’estiu que organitza l’Escola d’Enoturisme

L'objectiu d'aquests cursos és poder fer una preparació d’aquests continguts bàsics dins l’àmbit enoturístic, en un període intensiu, amb una modalitat dinàmica i molt pràctica

L’Escola d’Enoturisme de Catalunya, amb seu a Vilafranca del Penedès, presenta el programa de formació d’estiu oferint dos cursos molt interessants i 100% subvencionats pel Consorci de Formació Contínua de Catalunya. L’objectiu d’aquests cursos és poder fer una preparació d’aquests continguts bàsics dins l’àmbit enoturístic, en un període intensiu, amb una modalitat dinàmica i molt pràctica.

Podran participar en el cursos totes aquelles persones que, siguin del sector o no, tinguin un alt interès pel món del vi i la sommelieria i vulguin adquirir els coneixements del curs, ja sigui per introduir-s’hi professionalment o com a afició.

El primer curs és Anglès turístic i enoturístic, de 90 hores de durada, que es durà a terme de dimarts a divendres de 9 a 14h, del 28 de juny al 27 de juliol. Amb aquest curs es pretén que l’alumnat sigui capaç d’interpretar, produir i redactar missatges senzills en anglès, utilitzats en l’àmbit de la restauració. S’inclouran tastos en llengua anglesa, maridatges amb xocolata i formatges, coneixements dels vins que formen part de la DO Penedès, cinc sortides a diferents llocs emblemàtics del territori, tast a cegues de més de 30 referències, entre d’altres. La formació serà impartida per Andrew Ashurst, docent especialitzat en el món del vi, director de Wine Aspects i de l’acadèmia d’anglès St Paul’s.

El segon curs és d’Ànàlisi sensorial de productes propis de la sommelieria, de 60 hores de durada, i es durà a terme de dilluns a dijous de 16 a 20h, del 4 al 27 juliol. La formació tractarà sobre la prospecció de diferents productors i artesans gastronòmics del territori, on s’impartirà la introducció al tast, la metodologia d’anàlisi sensorial, propostes de maridatges amb formatges, pernils, xocolata, olis, etc. i visites a productors locals. La formació serà impartida per Gemma Muray, sommelier i cofundadora de Caram Caram, empresa de desenvolupament territorial de l’àmbit gastronòmic.

Les formacions estan adreçades a persones treballadores en actiu, autònomes, en ERTO o ERO i un 30% reservat per a persones desocupades, i seran ambdues de modalitat presencial a l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, a Vilafranca del Penedès.

Les places són limitades a 15 alumnes per a cada curs. Ja es poden realitzar les inscripcions a través del web www.escolaenoturisme.cat/formacio-estiu

Millorar el sector enoturístic

La regidora d’Educació, Xell Montserrat, ha destacat que l’Ajuntament, a través de la formació, ofereix una oportunitat per a la millora del sector enoturístic que pot aportar més potencialitat al territori; el fet que la formació va adreçada a tothom qui la necessiti, estigui treballant, estudiant o a l’atur, o ERTO…i vulgui aprofundir en l’enoturisme; i que la formació es dissenya en funció de les deteccions de necessitats (millorar en idiomes i en tot allò que capacita per saber explicar i valorar el territori i els seus productes).

Montserrat ha recordat l’ampli ventall de formació que ofereix l’Escola d’Enoturisme des dels els cicles formatius fins a la formació continuada i ocupacional. “Aquesta oferta formativa va adreçada a la formació en etapes inicials, però també a persones que treballen o estan a l’atur i volen introduir-se, formar-se o millorar habilitats en l’àmbit enoturístic. Com a territori, tenim el repte de disposar de professionals qualificats als sectors turístic i de la restauració. És a partir d’aquestes demandes que l’escola dissenya la seva formació” ha afirmat.