Ramon Ferré: “Hem cregut oportú arribar a acords amb Junts i estem explorant un pacte amb la CUP”

El PSC va tornar a guanyar les eleccions a Calafell el passat 28 de maig. Aquest cop, amb 10 regidors, sumant un més que en els comicis del 2019, i fregant una majoria absoluta que permetrà repetir alcaldia per tercer mandat consecutiu a Ramon Ferré. L’alcaldable de la formació valora positivament que la població hagi renovat i incrementat la confiança en el projecte socialista al municipi, sobretot després d’uns anys complicats en la darrera legislatura.

 

Quina valoració fan des del partit dels resultats electorals?
La valoració és positiva perquè incrementar el nombre de regidors després de tres eleccions suposa que tenim el recolzament de la ciutadania i que les coses que estem fent estan agradant i, per això, tenim el suport majoritari dels ciutadans de Calafell. Estem contents i satisfets, però esperem continuar en aquesta línia i anar impulsant més projectes per tal que en les pròximes eleccions, si pot ser, puguem incrementar encara més aquests resultats.

 

S’han quedat tan sols a un regidor de la majoria. Per tant, podrien governar en minoria, o bé estan valorant pactar amb altres formacions?
L’escenari actual està tot obert. Arran de la manera en què ha quedat configurat el consistori, hem estat valorant i hem cregut oportú arribar a acords amb les forces que tenen menys representació, amb Junts, i també estem explorant un pacte amb la CUP per intentar incorporar dos regidors més al govern, perquè només ens en caldria un, però creiem que sempre que puguem sumar més forces, l’obra de govern serà més rica i representativa del municipi.

 

De fet, enguany la ciutadania ha estat clara a l’hora de votar a les urnes, ja que dupliquen la representació de la segona força (ERC).
Nosaltres vam treure 3.417 vots i ERC, 1.068, i per tant, veiem que nosaltres hem baixat un centenar de vots amb la reducció de participació que hi ha hagut, però només hem baixat un 0’1%; mentre que Esquerra Republicana ha disminuït 400 vots respecte a les anteriors eleccions.

Considero que la segona força no va prendre la línia correcta en aquesta campanya i han de fer una reflexió de cara al futur per canviar i obrir-se a una nova manera de fer política. En canvi, nosaltres hem tingut el premi d’aquesta continuïtat i aquest suport majoritari.

 

Tornarà a repetir alcaldia per tercer mandat consecutiu, quines seran les prioritats del pla de govern?
La prioritat és complir amb el programa electoral. Confiem que aquesta legislatura no tindrem una pandèmia o una situació difícil a nivell polític, com va passar en el primer mandat, i esperem que aquests quatre anys siguin tranquils i puguem complir al màxim el programa que portem, que és molt ambiciós. L’objectiu és continuar transformant Calafell perquè sigui un referent turístic, econòmic i d’oci a la comarca; és el que principalment volem potenciar del nostre municipi.

 

Per fer-ho compten amb el suport de la població, que s’ha anat incrementant des del 2015, i ha fet confiança el PSC.
Crec que hem sabut moure bé l’economia del municipi, això ens ha donat molt de rèdit. Hem estat capaços de refer-ne d’una situació complicada com va ser la de la Covid i mantenir el nivell d’activitats i dinamisme que ja tenia Calafell, recuperar el comerç i l’hostaleria, que és bàsicament en què es basa la nostra economia. La gent ho ha valorat i per això hem tingut aquest premi perquè, al final, es generen llocs de treball, ingressos a les famílies. És tot una cadena que hem pogut tornar a ‘engreixar’ i posar en marxa i crec que podem estar molt satisfets d’haver-ho aconseguit.

Sandra Pérez

Missatges recents

Mor un barceloní de 56 anys quan feia escalada als Pirineus aragonesos

Un home de 56 anys veí de Barcelona ha mort aquest diumenge mentre feia escalada…

7 hores fa

Troben el cadàver d’un home surant al mar a prop del port

El cos sense vida d'un home ha estat trobat aquesta matinada de diumenge dins de…

7 hores fa

Mor la dona atropellada per un autobús a la Rambla de Barcelona

La dona que aquest diumenge al matí ha estat atropellada per un autobús de Transports…

8 hores fa

El Govern aprova un increment salarial de 440 euros per als metges forenses

El Govern ha acordat regular les retribucions de tots els cossos generals adscrits a l'Institut…

8 hores fa

Se suïcida a la presó la mare acusada de matar la seva filla de 6 anys

La dona acusada de matar a la seva filla de 6 anys a Gijón l'octubre…

8 hores fa

Blanes ha celebrat la Setmana de la Mobilitat Sostenible

Durant els darrers dies, Blanes ha viscut dues activitats organitzades per l’Ajuntament amb motiu de…

9 hores fa

Esta web utiliza cookies.