Diumenge, 21 de juliol de 2024
És notícia

L’Institut Andreu Nin del Vendrell serà el centre de referencia d’FP de la comarca

Avatar photo

Reunida la Taula Local de Participació del Vendrell formada pels Serveis Territorials del departament d’educació del Penedès i l’Ajuntament del Vendrell, s’ha proposat que l’institut Andreu Nin sigui un centre de referència d’estudis postobligatori. L’objectiu és ampliar les places de Formació Professional per incrementar l’oferta formativa a l’alumnat del Vendrell i comarca.

La Formació Professional és una de les prioritats educatives de país per millorar la capacitació de joves i adults i en conseqüència el desenvolupament social i econòmic.

Actualment l’Institut Andreu Nin té les següents famílies d’FP: Activitats físiques i esportives, Administració i gestió, comerç i màrqueting, electricitat i electrònica, fabricació mecànica, sanitat, serveis socioculturals i a la comunitat i transport i manteniment de vehicles amb un total de més de 900 alumnes matriculats aquest curs. 

Amb aquest objectiu de fer de l’Andreu Nin un centre de referència postobligatòria, el pròxim curs ja no s’oferirà el nivell de 1r de l’ESO al centre. Els alumnes que actualment cursen l’ESO continuaran la seva etapa educativa al centre fins a la finalització dels seus estudis. Les escoles de primària adscrites per a 1r de l’ESO a l’Andreu Nin, mantenen la seva adscripció a l’institut Baix Penedès com fins ara. Aquesta actuació és possible de fer-la a causa de la davallada d’alumnat de secundària com a conseqüència de la baixada demogràfica que permet ampliar, per contra, les places de postobligatòria.

 

L’Institut Andreu Nin es convertirà en els pròxims cursos en el primer centre de Formació Professional integrada de la comarca, donant la possibilitat d’oferir una bona oferta formativa a tot l’alumnat de postobligatòria.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

three × 3 =

Notícia anterior

Tres cuidadors maltracten una persona amb paràlisi cerebral

Notícia següent

Port Tarragona, referent en la logística de vehicles

Notícies relacionades