Dijous, 18 d'abril de 2024
És notícia

L’Ajuntament de Vilafranca presenta per al 2021 un pressupost de 60,5 MEUR

Avatar photo

Aquest matí l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyat del tinent d’alcalde de l’Àrea d’Acció Territorial i Serveis Urbans, Francisco Romero, i del tinent d’alcalde de l’Àrea de Serveis Centrals i Hisenda, Aureli Ruiz, ha presentat en roda de premsa els pressupostos municipals per al 2021 que l’equip de govern portarà a aprovació del ple municipal el proper dimarts 15 de desembre.

Es tracta del pressupost més elevat aprovat mai pel consistori des dels ajuntaments democràtics (60.590.436 euros) incrementant en un 7,7% el del 2019 i amb una inversió rècord d’uns 10 MEUR en un sol any.

L’alcalde ha afirmat que, davant la crisi social i econòmica que ha comportat la pandèmia, l’equip de govern ha optat per fer de la crisi una oportunitat i que “l’Ajuntament sigui motor de la reactivació econòmica, moral i econòmica de Vilafranca”. Per Regull, el fet de tenir un ajuntament ben administrat, amb un endeutament baix i una economia sanejada “ens permet fer una aposta agosarada per la reactivació econòmica local tant directa com indirecta, fer front a les necessitats socials urgents i que Vilafranca sigui millor, amb més qualitat de vida, més ocupació i més moviment econòmic”. L’alcalde ha remarcat que tot això es farà “sense incrementar la pressió fiscal sobre la ciutadania i sense deixar ningú a la cuneta. Tots els projectes de millora que hi ha darrere dels 10 MEUR d’inversió volen dir ocupació, riquesa, negoci… Les ajudes directes amb despeses finalistes són pa per avui i gana per demà”.

Per la seva banda, el regidor d’Hisenda, Aureli Ruiz, ha posat èmfasi al fet que la inversió de 10 MEUR s’executarà en un sol any i que el del 2021 serà el pressupost clau del mandat, “anticipant partides previstes per al del 2022 amb l’objectiu de reactivar l’economia produint un efecte multiplicador”. Ruiz ha destacat les inversions previstes en el Pla d’Intervenció Integral del Centre i del c. Comerç-PIICC (5,5 MEUR), en habitatge (1,7 MEUR), en plans d’ocupació local per a col·lectius amb dificultats (1,7 MEUR) o la xifra de 1,5 MEUR en convenis amb entitats i associacions locals, “que també han de generar moviment econòmic”. Ruiz ha volgut remarcar també el pressupost que s’invertirà en Educació. “Malgrat no ser una competència municipal, hi dediquem un 10% del pressupost i un 20 dels recursos humans, perquè invertir en educació és invertir en futur”, ha dit.

Per cloure el regidor d’Urbanisme, Francisco Romero, ha ressaltat que la situació difícil que viu la societat “requeria una proposta de pressupost a l’alçada del moment. Tenim un pressupost que és el més important de la història, amb la inversió per habitant més elevada entre les ciutats de la segona corona a l’entorn de Barcelona”. Romero ha afirmat que altres ciutats hauran d’apujar els impostos per mantenir el nivell inversor. “Aquest no és el nostre cas, perquè tenim un endeutament baix i un ajuntament sanejat i ho fem sense preveure encara els ingressos del pla de rescat de la Unió Europea, que poden suposar ingressos addicionals”, ha remarcat el regidor. De les inversions ha destacat la continuació de les obres d’ampliació de VINSEUM amb una inversió plurianual de 7 MEUR, la interconnexió amb els polígons i pobles propers a través de carrils per a vianants i bicicletes i la millora del Centre Àgora (2,2 MEUR) i , finalment les inversions del PIICC. “En global, tindrem uns 8 MEUR per invertir en el pla. Serà una autèntica llei de barris per a Vilafranca. Suposarà una renovació urbana sense precedents que repercutirà en diferents barris com el Centre, el Molí d’en Rovira, Sant Julià o el Poble Nou”, ha afirmat. En aquest àmbit, Romero també ha fet èmfasi en les inversions en habitatge. A banda dels 12 allotjaments per a joves al carrer Vidal, es destinen partides importants a rehabilitació, a la compra d’habitatges mitjançant el dret de tempteig i retracte, a les millores de l’eficiència energètica dels edificis i instal·lacions municipals, a subvencions a particulars per la millora de l’eficiència energètica i a la rehabilitació, a millores de voreres, de l’espai públic, de l’asfaltat i de les àrees de joc infantils als parcs. També es renovarà el programa A Punt per a l’ocupació de joves.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Blanes inaugura l’exposició ‘Triangle Platònic’, amb obres de Francesc Orench, Antonio Garay i Jordi Canals

Notícia següent

La Ràpita impulsa els premis #jocomproacasa per incentivar el comerç local a la campanya de Nadal

Notícies relacionades