L’Ajuntament de Vilafranca activa una campanya per promoure el reciclatge d’envasos de vidre a l’hostaleria

L’Ajuntament de Vilafranca posa en marxa una campanya informativa adreçada establiments d’hostaleria i restauració amb l’objectiu de facilitar-los el reciclatge dels residus de vidre.

La iniciativa arrenca el proper dilluns 5 de juliol i s’allargarà fins al mes de setembre. En aquest període, un equip d’informadors ambientals acreditats, visitaran més de 200 establiments de la ciutat –principalment bars, cafeteries i restaurants– amb la finalitat d’informar-los sobre la separació correcta dels residus d’envasos de vidre i recordar-los les obligacions que tenen els establiments en matèria de gestió de residus.

En aquest sentit, es farà incidència en el compliment de la normativa vigent a Catalunya i al municipi, que disposa l’obligatorietat de separar en origen els residus. Per això, durant la campanya es verificarà en successives visites si els establiments fan una separació correcta dels residus d’envasos de vidre que generen.

Facilitar mitjans per reciclar

Després d’una primera fase d’informació i anàlisi de les necessitats, la campanya també vol dotar els establiments de mitjans per facilitar la separació i el transport dels residus d’envasos de vidre fins al contenidor. Per això, gràcies a la col·laboració amb l’entitat sense ànim de lucre Ecovidrio, es lliurarà de forma gratuïta als establiments que ho sol·licitin cubells de diferents capacitats en funció del volum de residus que generin.