La 3a edició del ‘Patrimonis de paper’ arriba a Vilafranca del Penedès

El 5 d’octubre s’enceta el cicle Patrimonis de paper, que vol difondre la documentació patrimonial de Vilafranca del Penedès a través d’un programa de sis conferències d’experts locals i externs. El cicle és organitzat conjuntament per la Biblioteca Torras i Bages, Vinseum i l’Arxiu Històric Comarcal, tres institucions ubicades a Vilafranca que treballen amb documentació d’interès local i comarcal.

El cicle arriba a la tercera edició i es farà aquest mes d’octubre, amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca i dins de la programació de les Jornades Europees de Patrimoni 2023. L’acte de presentació s’ha fet aquest dimarts al Centre de Documentació de Vinseum, a càrrec de la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Àngels Dalmau, acompanyada del director de l’Arxiu Històric Comarcal, Dani Vilarrubias, i la documentalista de Vinseum Jordina Escala.

L’organització destaca la consolidació del cicle amb aquesta tercera edició, aprofitant de nou les sinergies dels tres ens culturals. La regidora Àngels Dalmau assenyala en aquest sentit l’encert de les tres entitats organitzadores per fer difusió d’aquest àmbit, “posant en valor el patrimoni documental i alhora la feina de les persones que fan investigació històrica”. Dalmau afegeix que “és una bona notícia que aquest cicle es faci per tercer any consecutiu”, destacant que “la part documental és essencial per al treball històric”.

 

Programa de conferències

  • Conflicte i món rabassaire al Penedès del s. XIX, a càrrec de l’historiador Josep Colomé Ferrer. Dimarts 3 octubre, 19 h. Arxiu Històric Comarcal (av. Europa, 6).
  • L’art de vestir d’etiqueta, a càrrec Víctor Oliva, dissenyador gràfic i col·leccionista d’ephemera, i investigador de la història del disseny gràfic i la publicitat dels segles XIX-XX. Dijous 5 d’octubre, 19 h. Vinseum (pl. Jaume I, 1).
  • La terra pel qui la treballa. L’evolució de la qüestió rabassaire al Penedès: de la fil·loxera a la Guerra Civil, a càrrec de l’historiador Raimon Soler. Dimarts 10 octubre, 19 h. Arxiu Històric Comarcal (av. Europa, 6).
  • El Poble Nou, el barri noucentista, a càrrec de l’historiador Josep M. Feliu. Dissabte 14 d’octubre, 18 h. Fòrum Berger Balaguer (rbla. Nostra Senyora, 6).
  • Com fer la història de la Universitat de Vilafranca sense arxiu municipal antic, a càrrec de l’historiador Jordi Vidal. Dilluns 16 d’octubre, 19 h. Biblioteca Torras i Bages (pl. Oli, 20).
  • Nous futurs per a Cal Berger. Estudiants de 4t curs d’Estudis de grau d’Arquitectura de l’ETSAB. Dijous 19 d’octubre, 19 h. Vinseum (pl. Jaume I, 1).

Totes les activitats són gratuïtes i no cal inscripció prèvia.

Mendo

Missatges recents

Més de 300 tarragonins surten als carrers per disputar la Trail Tarragona

Un total de 352 persones han participat aquest diumenge al matí a la quarta edició de la Trail Tarragona, la…

14 minuts fa

Arrenca la setmana amb alerta groga per pluges intenses al litoral de Catalunya

Després d'un cap de setmana protagonitzat per les pluges intenses a gran part del territori, la setmana no arrencarà amb…

26 minuts fa

Encamp recuperarà el berenador dels Cortals a finals de juny

El comú d'Encamp té previst enllestir la renovació del berenador dels Cortals en aproximadament un mes i mig, amb la…

46 minuts fa

Mor un conductor i el seu acompanyant després d’un accident de trànsit i caure a un riu

La Guàrdia Civil i els Bombers han rescatat aquest migdia les restes mortals de dues persones que han patit un…

56 minuts fa

‘Pluja’ de cocaïna en un habitatge de Cornellà de Llobregat

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat un punt de venda de cocaïna altament adulterada -coneguda popularment com a 'basuco'- situat en…

1 hora fa

Junts Tarragona arrenca una setmana clau per decidir si forma govern amb el PSC

Junts decidirà durant aquesta propera setmana si entra al govern municipal de Tarragona amb el PSC, segons han explicat a…

2 hores fa

Esta web utiliza cookies.