La Ciutat del Penedès

Els Dijous de Vi es consoliden com a esdeveniment enogastronòmic de Vilafranca

Cada edició ha comptat amb diferents cellers

Aquest dijous passat 29 de maig es posava punt i final als Dijous de Vi d’aquest any 2025. Aquesta edició, organitzada pel Servei de Turisme, ha estat la segona i ha significat la consolidació d’aquest esdeveniment de primavera en un espai emblemàtic de la vila, el carrer del Comerç.

Cada edició ha comptat amb diferents cellers. La primera setmana van ser els celleristes del Viver de Cellers, la segona va anar a càrrec de la Boteria Torner amb la proposta Territori Torner que portava vins de cellers que treballen amb les seves botes, la tercera amb Pinord i la darrera amb Família Torres. En total es van consumir unes 5.000 copes de vi aproximadament. Val la pena assenyalar que fins i tot es va comptar amb vi sense alcohol.

El vi ha estat maridat amb un acompanyant excepcional: el Gall del Penedès amb IGP. Cada Dijous de Vi s’ha pogut gaudir d’una tapa (o dues en algun cas) elaborada amb aquesta au penedesenca.  S’han elaborat al voltant de 1.200 racions. El tercer ingredient de Dijous de Vi era la música que ha anat a càrrec del DJ Jade que generava i assegurava l’ambient idoni per gaudir del vespre, el vi i el gall.

Les persones assistents, entre unes 700 i 800 cada sessió, expressaven la seva satisfacció amb els “Dijous de Vi” i les ganes que tingui continuïtat. Les empreses que han participat han mostrat també la seva satisfacció per l’esdeveniment i pels resultats.

Un resultat menys tangible, però molt positiu, és que el carrer del Comerç, amb propostes com les de Dijous de Vi, ha esdevingut un espai més de la vila on realitzar esdeveniments, sobretot aquells relacionats amb el món del vi. En aquesta ocasió hi ha col·laborat col·laboració de la Boteria Torner, l’INCAVI i l’AV del barri del Molí d’en Rovira que ho han fet possible.

La regidora de Turisme, Gemma Romeu, destacava el “gran ambient d’aquesta activitat, la seva rellevància com a promoció dels productes de proximitat, el vi i el gall, i la visibilitat del carrer del Comerç com un escenari propici per a esdeveniments relacionats amb el vi”Romeu  ja ha anunciat la 3a edició per a l’any vinent “sempre cercant la millora continua de l’activitat”.

Adrià Torres Redacció

Missatges recents

El Cavatast 2025 presenta el cartell de la 29a edició

L’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia presenta el nou cartell de la 29a edició del Cavatast, la mostra de degustació de…

3 hores fa

El Consell dels Infants de Granollers proposa millores per a la ciutat en una audiència pública

El Consell dels Infants de Granollers, format per una trentena d’alumnes de 5è i 6è de primària de totes les…

3 hores fa

Roquetes tindrà nou estadi de futbol de gespa artificial

Roquetes tindrà nou estadi de futbol de gespa artificial, després que el ple de l’Ajuntament hagi aprovat per unanimitat el…

4 hores fa

Inaugurada a Salou una botiga pop-up d’estiu

El Rincón, la reconeguda cadena saragossana de llaminadures, fruits secs i dolços, ha fet oficial la seva entrada a Catalunya…

4 hores fa

El Parlament exigeix millores urgents per a l’estació Camp de Tarragona: Aparcament, busos llançadora i més trens

El Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dijous una moció impulsada per Junts que reclama al Govern un paquet de…

4 hores fa

La Festa Major de Terrassa comptarà enguany amb unes 340 activitats

El programa d’activitats de la Festa Major de Terrassa compta enguany amb prop de 340 activitats que s’iniciaran el 4…

4 hores fa

Esta web utiliza cookies.