Categories: El Vendrell

FutbolNet fomenta els valors a infants i joves del Vendrell a través de l’esport

Durant aquest curs 2018-2019, el Vendrell serà un dels municipis catalans on es desenvolupa el programa FutbolNet, un projecte impulsat per la Fundació FC Barcelona que pretén educar els infants i joves a través del foment dels valors positius que es deriven de la pràctica esportiva.

L’activitat no té cap cost per als usuaris i es fa a l’escola Teresina Martorell, els dimarts i els dijous, de 17 h a 19 h, i està adreçada a infants i joves de 12 a 16 anys. El projecte és obert a tothom, però  preferentment l’elecció dels beneficiaris es fa seguint criteris de vulnerabilitat social i econòmica.

Actualment, hi ha 23 participants derivats des dels Serveis Socials de l’Ajuntament del Vendrell. Per tal d’acabar de cobrir les 40 places que s’ofereixen, es farà una campanya als instituts per tal d’animar a més nois, i sobretot noies, a participar-hi. En aquest sentit, Núria Callarisa, coordinadora de FutbolNet Catalunya, ha destacat que “no és important l’habilitat futbolística, l’important és passar-ho bé i treballar els valors”.

Els interessats també es poden adreçar a l’escola Teresina Martorell en l’horari que es fa l’activitat, la qual es va iniciar el passat 8 d’octubre i finalitzarà el 31 de maig del 2019.

El regidor de Serveis Socials, Rafel Gosalvez, ha posat de relleu que “gràcies a FutbolNet es pot donar accés a una activitat extraescolar a infants i joves de famílies amb dificultats econòmiques”. Gosalvez també ha agraït la bona disposició de l’escola Teresina Martorell en la cessió de les seves instal·lacions per tal de poder desenvolupar al Vendrell aquest programa del foment dels valors a través de l’esport.

Projecte basat en el foment cinc de valors

FutbolNet és un projecte impulsat per la Fundació FC Barcelona que pretén educar els infants i joves a través del foment dels valors positius que es deriven de la pràctica esportiva, concretament del futbol. El programa s’aplica durant diversos mesos del curs escolar, amb dues sessions de dues hores per setmana i es practica en espais escolars i/o urbans (interiors o exteriors) cedits pels ajuntaments de cada municipi.

La metodologia dels partits de FutbolNet té tres normes bàsiques: no hi ha la figura de l’àrbitre, sinó que un moderador que tutela el joc sense amonestar. Els equips són mixtes. I es fomenta la participació de tots els jugadors. Els partits es divideixen en tres temps: es divideixen en tres parts: una posada en comú on es pacta les normes amb que es jugarà, la segona part es tracta de realitzar el partit i per últim fem una reflexió posterior, no guanya qui marca més gols sinó qui compleix millor les normes. El diàleg es converteix, doncs, en una part del joc i no en un complement.

FutbolNet fomenta els 5 valors de club, marcats com a essencials pel desenvolupament personal, que es debaten abans, durant i després del joc. Aquests valors són: Esforç, Respecte, Treball en Equip, Humilitat i Ambició, que els participants interioritzen d’una forma dinàmica a través d’activitat física i de forma vivencial.

Amb més de 4.000 beneficiaris directes

FutbolNet té a cada municipi entre 40 i 60 beneficiaris amb edats compreses entre els 10 i 16 anys, escollits per la Fundació Barça i l’ajuntament corresponent, seguint criteris de vulnerabilitat social i econòmica, entre altres. Les sessions es duen a terme sempre en horari extraescolar.

Implementació a més de 21 localitats

Les proves pilot de FutbolNet es van desenvolupar satisfactòriament durant el 2011 i el mes de febrer de 2012 el projecte ja es va iniciar a Salt, Banyoles, Olot, Santa Coloma de Gramenet i al barri del Carmel de Barcelona. Des de llavors s’han anat implementant programes arreu de la geografia catalana. A dia d’avui la metodologia continua implementant-se en diferents àmbits de vulnerabilitat.

A cada localitat la Fundació Barça disposa d’un equip educatiu que implementa el programa i compta amb el suport de cada Ajuntament. Abans de l’aplicació de FutbolNet la Fundació forma en la metodologia del projecte els educadors i monitors encarregats de treballar amb els infants.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

Desarticulada una xarxa que difonia imatges íntimes de dones a través de canals de missatgeria

La Policia Nacional ha desarticulat una xarxa dedicada a la difusió d'imatges íntimes de dones a través de canals de…

2 minuts fa

Fingeix el seu propi segrest per a no haver d’explicar on havia passat la nit a la dona

Un home de 48 anys ha estat investigat per la Guàrdia Civil com a presumpte autor d’un delicte de simulació…

3 minuts fa

Hospitalitzada una dona de 67 anys després de caure quan intentava pujar a un bus a Salt

La Policia Local de Salt ha atès aquest matí a una dona de 67 anys que ha estat ferida al…

4 minuts fa

Tarragona adjudica el contracte de la brossa a Urbaser

Aquest matí el Consell Plenari de l’Ajuntament de Tarragona ha aprovat executar la Resolució 226/2024 de data 6 de juny…

11 minuts fa

Metgesses ebrenques descobreixen com preveure complicacions en malalts d’insuficiència cardíaca amb l’ecografia pulmonar

Una ecografia pulmonar, tractament indolor i no invasiu, permet preveure una descompensació dels malalts amb insuficiència cardíaca quinze dies abans…

23 minuts fa

La botiga de salut íntima Dàlia de Lleida es traspassa i busca emprenedors/es

La botiga de salut íntima 'Dàlia Intensament Viva' de Lleida podria desaparèixer en els propers mesos si no troba algú…

25 minuts fa

Esta web utiliza cookies.