Imatge de la regidora, Núria Rovira. (Cedida)
L’objectiu de l’Ajuntament del Vendrell és impulsar una política ambiental sostenible, i entre d’altres, col·laborar amb els ajuntaments en projectes que tinguin com a objectiu la millora de l’eficiència en l’ús de l’energia i la mitigació i adaptació al canvi climàtic. En aquest sentit, el Ple de l’Ajuntament del Vendrell, al maig de 2013, ja va acordar formar part de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat. Recentment, el 20 de febrer de 2019 es va celebrar a la ciutat de Sant Fruitós del Bages, la 19ena Assemblea de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, on es va escollir la temàtica d’establir l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible com a marc de referència dels programes i accions impulsats des del món local. Alinear-se amb els objectius d’aquesta Agenda 2030 és també una prioritat per l’Ajuntament del Vendrell.
L’Agenda 2030 és una agenda integral i multidimensional —que contempla les tres cares del desenvolupament sostenible: l’econòmica, la social i l’ambiental. És d’aplicació universal i es desplega mitjançant una bateria de 17 objectius de desenvolupament sostenible, a través dels quals es proposa abordar els grans reptes globals, des de la lluita contra la pobresa, la injustícia, la desigualtat i el canvi climàtic, fins a la promoció de l’educació, la salut, la pau i la sostenibilitat.
La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament del Vendrell, Núria Rovira, ha explicat que la voluntat de l’Ajuntament és el de fer-se seu aquests objectius a través de les polítiques públiques i la gestió del dia a dia. Així per exemple, una manera d’avançar cap als objectius de desenvolupament sostenible des del Vendrell, ha dit, “pot ser treballant per la conservació de la vida terrestre i de la vida marítima com es fa a les Madrigueres o avançar cap a l’ús d’energies renovables i la reducció de CO2 amb actuacions com la pacificació del trànsit i la peatonalització del c/Doctor Robert”.
La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat comparteix aquesta visió del desenvolupament sostenible que va més enllà de la visió ambiental i que esdevé l’eix integrador i transversal que ha de dotar de major coherència les polítiques públiques locals, fent-les multidimensionals, universals, integrals, inclusives, mesurables i, sobretot, que no deixin ningú enrere.
En aquest sentit, la regidora ha avançat que aquest treball ha de ser cooperatiu i compartit amb la resta de grups municipals, a qui ha convidat a participar en l’adhesió a la “Declaració de Sant Fruitós de Bages”.
Els Bombers de la Generalitat de Catalunya van treballar ahir a la nit en un incendi d'una masia abandonada de…
Cambrils anirà més enllà en la seva estratègia contra la venda ambulant popularment coneguda com a top manta. Així ho…
Parlem amb l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré per conèixer les inversions que han de marcar el segon tram del mandat…
L’Hospitalet ha fet cent anys com a ciutat i, com no podia ser d’una altra manera, les Festes de Primavera…
L'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha presidit aquest vespre la presentació de la 30a Fira del Vi de Falset al…
El Consell d'Administració de l'Empresa Municipal de Transports de Tarragona ha aprovat avui, 24 d'abril, les noves tarifes per a…
Esta web utiliza cookies.