En marxa el Carnet Jove Local de Vilafranca del Penedès

El nou carnet es pot aconseguir a través del web  www.carnetjove.cat/vilafranca.

El nou Carnet Jove local es comença a expedir des d’avui a Vilafranca del Penedès.

Els titulars del Carnet Jove de la Vila veuran modificada la imatge del carnet, que incorpora l’escut de Vilafranca -a més a més del de la Generalitat- i la personalització del butlletí, el web i l’APP del carnet, que des d’ara prioritza tots aquells avantatges que puguin gaudir en el seu dia a dia a Vilafranca, i que se sumen als avantatges que poden gaudir a nivell nacional i internacional.

Així mateix, els joves podran gaudir des d’avui dels nous avantatges i serveis que s’han incorporat en els darrers mesos com a conseqüència de la campanya de captació de comerços que es va iniciar la primavera passada. En total, Vilafranca afegeix 36 nous avantatges, que són sobretot en l’àmbit del dia a dia dels joves a nivell local com poden ser la salut, formació, esport, cultura, alimentació, llar, perruqueria…

Aquest increment assolit significa un augment del 75% en relació al nombre d’avantatges que ja s’oferien abans de la campanya de captació, de manera que ara s’arriba al total de 84 avantatges. D’aquesta manera, els titulars del Carnet Jove de Vilafranca del Penedès, podran gaudir d’aquesta renovada i ampliada oferta local, que se suma als prop de 8.000 avantatges de què poden gaudir al conjunt de Catalunya, així com als que s’ofereixen arreu d’Europa. A més a més, el nombre d’avantatges locals anirà creixent en les properes setmanes a mesura que s’hi afegeixin nous comerços.

Campanya de captació

Coincidint amb l’expedició dels nous carnets, s’iniciarà una campanya de captació de joves per tal d’animar-los a fer-se el Carnet Jove Local i, d’aquesta manera, eixamplar la comunitat de titulars.

Els joves que decideixin fer-se nous titulars del Carnet Jove ho podran fer a través del web carnetjove.cat, a qualsevol de les oficines de CaixaBank o a imagin. El Carnet Jove té un format digital i es pot fer servir directament des de l’APP mòbil del Carnet Jove. Per tal de disposar del carnet, els joves hauran acreditar que resideixen al municipi tot mostrant el seu DNI o bé el certificat d’empadronament. Per la seva banda, els joves que ja eren titulars no caldrà que renovin el carnet perquè ja disposaran automàticament de la versió digital del Carnet Jove Local a l’APP del CJ. D´altra banda, els joves també tindran l’opció de fer un ús financer del Carnet Jove a través d’imagin, la plataforma de serveis digitals impulsada per CaixaBank.

L’estrena del Carnet Jove Local a Vilafranca del Penedès forma part de la posada en marxa de nous Carnets Joves Locals a altres municipis com Alcarràs, Arenys de Mar, Badalona, la Bisbal d’Empordà, Manresa, Roses, Tortosa, Valls, així com a la comarca de la Segarra. Amb aquests nous Carnets Joves Locals que es comencen a expedir avui es pretén potenciar el comerç local de proximitat i fer del Carnet Jove una eina encara més útil pel dia a dia del jovent als seus municipis. Així mateix, aquesta acció respon a la pròpia demanda de milers de joves durant l’acció participativa organitzada el 2017 coincidint amb el 30è aniversari del carnet.

El departament de Joventut de la Generalitat va iniciar en fase de prova pilot el Carnet Jove Local el 2018 en un total de set municipis catalans. L’èxit de la iniciativa fa que Joventut l’hagi seguit estenent a nous municipis i comarques, com és el cas d’aquests 10 ens locals que avui estrenen carnet.

És per aquest motiu, i veient els avantatges que aquest carnet suposa tant pel jovent com pel comerç local, que l’Ajuntament de Vilafranca s’ha adherit a aquesta iniciativa.