Dimecres, 29 de maig de 2024
És notícia

Calafell retorna definitivament als Mossos d’Esquadra les sancions en matèria de lleure nocturn

Avatar photo

L’ajuntament mantindrà competències d’inspecció, però la instrucció d’expedients i la imposició de sancions correspondrà al departament d’Interior.

L’Ajuntament de Calafell ha aprovat retornar definitivament a la Generalitat, mitjançant els Mossos d’Esquadra, les competències sancionadores en matèria d’espectacles públics i activitats recreatives. Aquesta qüestió afecta molt directament, a nivell local, als establiments de lleure nocturn. L’Ajuntament mantindrà competències d’inspecció, que també tenien i tindran els Mossos, però la instrucció d’expedients i la imposició de sancions correspondrà al departament d’Interior.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Joan M. Triadó, ha explicat que “molts altres municipis semblants al nostre, Salou, Cambrils o Torredembarra, han pres aquesta mateixa decisió, perquè Interior té molts més mitjans i és més eficient que no si ho fa l’Ajuntament, que no compta amb mitjans humans i tècnics suficients”. Triadó ha afegit que “no hi haurà menys inspeccions, sinó més, perquè la Policia local no deixaré de fer-ne. Simplement és que la instrucció dels expedients la farà la Generalitat”.

El regidor ha recordat també que aquest retorn de competències, que l’Ajuntament havia assumit l’abril de 2011, era una demanda de l’associació de locals de lleure nocturn. I a més, l’equip de govern considera que, d’aquesta forma, no quedarà cap sospita de favoritisme en les sancions als establiments que incompleixin la normativa.

L’oposició, de la seva banda, s’hi ha mostrat contrària perquè considera que és un desistiment de funcions i una pèrdua de proximitat i de coneixement de la realitat del municipi. El retorn de competències ha estat aprovat pe dotze vots a favor (PSC, PP, UAM, ERC i regidor no adscrit), vuit en contra (CiU i CUP) i una abstenció (Ciutadans).

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Prorrogada fins a finals d’any l’exposició “L’aventura nord-americana de Maria Rosa de Guimerà”

Notícia següent

Jaume Casañas: “El resultats del referèndum i la Vegueria Penedès”

Notícies relacionades