Tàrrega va celebrar ahir dissabte la jornada central de la 24a Fira del Medi Ambient, que aquest any ha modificat el seu format ampliant dates i retornat les activitats al centre de la ciutat (les últimes edicions s’havien convocat al Parc Esportiu). El certamen posa el focus sobre l’estalvi energètic, el reaprofitament i el consum responsable a través de propostes familiars, conferències, tallers i expositors.
En aquest sentit, els 35 paradistes participants es van aplegar a la cèntrica plaça del Carme integrant així l’anomenada Fira-Mercat de Productes Ecològics i de Proximitat, que durant tot el dia van rebre una elevada afluència de públic. L’espai va concentrar alimentació artesana, remeis naturals, llavors, planter, tèxtil, llibres de medi ambient i entitats.
La regidora de Promoció Econòmica, Núria Robert, va manifestar que “el nou emplaçament al centre de la ciutat propicia que la Fira s’integri amb el teixit comercial dinamitzant els carrers i a la vegada sense deixar de treballar per la conscienciació mediambiental”.
En termes similars es va pronunciar l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú: “hem copsat que el nou format agrada molt a la gent i que els estands reben molts visitants”. I ha afegit que “Tàrrega continua apostant per divulgar la sostenibilitat, un tema cabdal en els nostres dies”.
Durant el matí també es va comptar amb la presència de l’Esperanceta del Pallars i la seva performance sobre les herbes remeieres. Una altra cita va estar la cloenda de la campanya ‘Dilluns llegums’ de Salut en Xarxa amb un showcooking de les receptes finalistes a la terrassa de l’Ateneu.
Altres activitats paral·leles van ser un taller d’elaboració de crema de garrofa, una performance musical amb roba recuperada presentada per Cartaes i l’Estudi de Dansa Tàrrega, un conta-contes en pallarès i una jornada d’intercanvi de llavors a més de jocs infantils amb materials reciclats.
El Palau dels Marquesos de la Floresta va acollir jornades sobre les comunitats energètiques (organitzat per l’Oficina de Transició Energètica de l’Urgell) i l’aprofitament alimentari (iniciativa de l’Escola Agrària de Tàrrega). Al mateix edifici també es va exhibir una mostra sobre la pedra seca a Catalunya organitzada pel Departament de Cultura.
La darrera jornada de la Fira, avui diumenge 20 d’octubre, ha començat amb una caminada etno-botànica a càrrec de Corremarges amb tast de productes de plantes silvestres, a les 10 del matí. Posteriorment, a 2/4 d’1 del migdia, es farà l’alliberament de fauna recuperada pels Agents Rurals. Finalment, el Palau dels Marquesos de la Floresta acollirà a la 1 del migdia la projecció del documental ‘Urpa, un glop fresc per a salvar l’arpella sendrosa’ amb Limonium Natura.
L’alcalde de Barcelona i president de la Federació del PSC a la ciutat, Jaume Collboni, ha anunciat aquest dissabte la…
La regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Altafulla, que encapçala la coalcaldessa Alba Muntadas, ja està treballant en la programació del nou…
Una gran apagada ha deixat sense subministrament elèctric més de 160.000 llars a la regió dels Alps Marítims, al sud-est…
Un nen de 10 anys, alumne d'una escola de Cadís, ha mort després de ser rescatat inconscient d’una piscina durant…
L’Associació de Professionals de la Comunicació d’Andorra (APCA) vol manifestar la seva preocupació per l’afer relacionat amb la cancel·lació de…
El barri de Sants-Badal s'ha convertit en un focus de debat ciutadà per la seva elevada concentració de clubs cannàbics.…
Esta web utiliza cookies.