Cinemes Majèstic de Tàrrega acolliran el dijous 19 i el divendres 20 de gener la projecció de quatre films catalans nominats als Premis Gaudí 2023. Serà en el marc de l’anomenat Cicle Gaudí, circuit estable de cinema català que per tercera vegada farà parada a la capital de l’Urgell. Les sessions, que tindran lloc en dies previs al lliurament dels guardons el diumenge 22 de gener, és fruit de l’entesa entre Circuit Urgellenc i la Regidoria de Cultura amb suport de l’Acadèmia del Cinema Català. El regidor de Cultura, Carlos Vílchez, destaca que d’entre els quatre títols programats enguany, dos es podran veure per primer cop a les pantalles de Cinemes Majèstic. Tant Vílchez com el gerent de Circuït Urgellenc, Pere Aumedes, refermen “la importància de continuar apostant per la cultura audiovisual en català, que tants èxits ha aconseguit recentment amb el film ‘Alcarràs’ com a vaixell insígnia”.
La programació del Cicle Gaudí a Tàrrega, a més, comptarà amb la presència a la sala de directors i membres dels equips tècnics dels films, promovent el contacte directe entre creadors i espectadors. Com de costum, la cita arribarà la mateixa setmana que l’Acadèmia del Cinema Català atorgarà els seus guardons anuals, els Premis Gaudí, que enguany arriben a la 15a edició.
El cicle a Cinemes Majèstic s’obrirà el dijous 19 de gener, a les 8 del vespre, amb la projecció per primer cop a Tàrrega del film ‘Suro’, que opta a 10 categories inclosa la de millor pel·lícula. La sessió comptarà amb la presència de Mikel Gurrea i Tono Folguera, director i productor d’aquest drama ambientat a l’Empordà i protagonitzat per Vicky Luengo i Pol López (Gurrea és candidat a recollir el premi a millor director novell).
Les projeccions es reprendran l’endemà divendres 20 de gener, a les 7 de la tarda, amb l’estrena de la pel·lícula ‘El fred que crema’, drama bèl·lic dirigit per Santi Trullenque i protagonitzat per Roger Casamajor i Greta Fernández. La producció és candidata a coronar-se com a millor film de la 15a edició dels Premis Gaudí. Assistirà a la sessió la productora Sandra Forn, que explicarà les interioritats d’aquesta pel·lícula ambientada a l’Andorra del 1943, en plena Segona Guerra Mundial.
Després, a partir de 2/4 de 10 de la nit, es podran veure el curtmetratge ‘Demà ho deixem’, en què David Moragas narra el tens retrobament de dos amants que han passat uns dies separats, i el documental ‘El sostre groc’, que relata l’experiència d’un grup d’alumnes de l’Aula de Teatre de Lleida que l’any 2018 van denunciar dos dels professors de l’escola per abusos sexuals. Albert Llimós, periodista del diari Ara i investigador del cas, i algunes de les víctimes es desplaçaran fins a Tàrrega per presentar el film, dirigit per Isabel Coixet.
El sindicat UGT ha anunciat que els treballadors i treballadors de FCC aniran a una vaga indefinida de recollida de…
PortAventura Convention Center va ser l'espai escollit per Àvoris Corporación Empresarial per celebrar la seva primera gran convenció estratègica. Sota el lema “Univers…
Tot i que Lleida respira esperit festiu des d'ahir dijous amb el seguici del Marraco, icona de la festa lleidatana,…
Els dies 1, 2, 3 i 4 d’agost arribarà a Camprodon el renovat Festival Microclima. Aquest any els festivals Microclima i…
Coincidint amb la Setmana Internacional del Compost, l’Agència de Residus de Catalunya portarà el proper dimecres 14 de maig un Punt Informatiu i d’Autoservei…
La investigació per la desaparició de Madeleine McCann, la nena de 3 anys que va desaparèixer sense deixar rastre a…
Esta web utiliza cookies.