fbpx

Tàrrega clama contra les violències masclistes

Avatar photo

Tàrrega ha tornat a expressar avui el seu ferm rebuig contra la xacra de les violències masclistes. En el marc del 25-N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, la capital de l’Urgell ha aplegat institucions, entitats i ciutadania al Bosc de les Veus Silenciades, un espai arbrat al Parc Esportiu en record de les dones assassinades per les seves parelles o ex-parelles i els infants morts per infringir dolor a la seva mare (l’anomenada violència vicària).

En aquest simbòlic indret s’ha llegit la Declaració Institucional de la Generalitat de Catalunya acompanyada d’una acció teatral de Cruma, amb la qual s’ha tancat la campanya ‘Siguis un home’ impulsada enguany per la Regidoria de Feminismes per cercar la plena implicació de tota la població masculina en l’erradicació de les violències masclistes.

 

La lectura de la Declaració ha estat encapçalada per l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú i la regidora de Feminismes, Alba Castellana, junt amb altres representants de l’arc consistorial i entitats de dones. El text reclama “trencar tots els silencis i tenir totes les alertes activades per prevenir, detectar i reparar les violències contra les dones” i alerta que “les violències masclistes són un dels principals problemes de seguretat pública del país”. “El silenci i la inacció no són respostes neutrals”, sosté també la Declaració.

Dins l’esmentada campanya del consistori targarí, la cèntrica plaça del Carme ha exhibit durant les últimes setmanes una trentena de lones amb missatges que posen de manifest la necessitat que els homes exerceixin un paper actiu en la lluita contra aquesta xacra social, que només enguany ha acabat amb la vida de 13 dones a Catalunya.

 

‘Siguis un home’ interpel·la la població masculina perquè se sumi de manera activa a l’erradicació de qualsevol forma de violència envers les dones i qualsevol tipus de violència. Obra del fotògraf Daniel Hernàndez i la dissenyadora gràfica Rosa Colilles, la campanya ha comptat amb la participació de trenta homes de la ciutat, compromesos amb la defensa dels drets de les dones i referents de masculinitats positives per a altres companys. Alguns dels homes protagonistes de les fotografies han participat avui en l’acció teatral dissenyada per Cruma.

Val a dir que el Departament d’Igualtat i Feminismes preveu posar en funcionament durant l’any 2024 a Tàrrega un nou Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE) per a l’atenció tant a dones en situació de violència masclista com a les seves filles i fills.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Arrenca la temporada de calçots a Valls

Notícia següent

Pere Granados defensa, a Canàries, un turisme solidari, responsable i sostenible

Notícies relacionades