Diumenge, 23 de juny de 2024
És notícia

Primera activitat del programa ‘Balaguer Conviu’

Avatar photo
Des de la coordinació tècnica del projecte ‘Balaguer Conviu’ s’ha contactat amb diverses entitats, projectes, serveis municipals i comarcals amb la voluntat de crear sinèrgies

El programa ‘Balaguer Conviu’ té com a principal objectiu promoure l’acció comunitària potenciant les capacitats sociolaborals i educatives, la diversitat i inclusió social de totes les persones participats, veïns i veïnes a través d’activitats d’interès i de vincle social al centre històric de Balaguer.

Durant 2023, des del Projecte Treball als Barris i el Pla Educatiu d’Entorn de la Paeria de Balaguer s’han detectat diverses necessitats en l’àmbit laboral, social i educatiu. A partir de les actuacions del projecte, del servei d’orientació laboral ‘Som Barri’ i de la interacció directa amb els veïns i veïnes, s’ha considerat idoni dur a terme una proposta que pugui vehicular les necessitats detectades a través de diferents propostes dirigides a la transformació social.

D’una banda, el projecte té la voluntat de donar a conèixer els serveis que ofereix el dispositiu d’inserció sociolaboral ‘Som Barri’; i de l’altra, pretén generar espais de trobada i de convivència a través de valors educatius i compromís cívic al barri. En aquest sentit, es facilitaran eines per a què les famílies esdevinguin referents positius en l’àmbit socioeducatiu i laboral, fent-los partícips de les oportunitats que ofereix el sistema educatiu i formatiu, i de la importància d’evitar l’absentisme escolar.

Les activitats que es proposaran tenen la voluntat d’ampliar les competències ocupacionals a través de l’aprenentatge, la socialització i les relacions interpersonals, amb les quals poder adquirir més coneixements pràctics transferibles al món laboral, i afavorint disposar de més possibilitats per a la inserció laboral.

Des de la coordinació tècnica del projecte ‘Balaguer Conviu’ s’ha contactat amb diverses entitats, projectes, serveis municipals i comarcals amb la voluntat de crear sinèrgies, a través per exemple del Servei d’Orientació i Acompanyament a les Famílies, de l’Equip Tècnic d’Acció Comunitària i del Servei d’Atenció Sociocultural al Poble Gitano del Consell Comarcal de la Noguera; també d’equipaments com la Biblioteca Margarida de Montferrat, l’Escola Municipal de Música Balaguer, La Xemeneia Espai de Dansa Moviment i Creació, l’Àrea d’Igualtat de la Paeria de Balaguer, la Taula d’Entitats de Balaguer, l’Espai Estratègic de Coordinació Comunitària de Balaguer o l’Associació Reintegra.

La programació d’activitats presencials en grup s’ha estructurat en base a tres àmbits, a partir dels quals es pretenen millorar les habilitats personals i professionals de les persones participants. En l’àmbit sociolaboral s’han organitzat activitats com el Tastet d’oficis; en l’àmbit d’educació i famílies, s’oferirà una jornada de treball amb famílies i activitats per a infants; i en l’àmbit d’inclusió i bon veïnatge, les persones participants podran gaudir de tallers puntuals d’interessos compartits.

Les activitats es faran de dilluns a divendres, preferentment als matins, i s’oferiran puntualment algunes activitats comunitàries el cap de setmana i alguna tarda. Les propostes començaran el 21 de maig i finalitzaran el 31 d’octubre, i la inscripció només serà necessària per a les sessions de temàtica prelaboral de tastets d’oficis. Per a la resta d’activitats no caldrà inscripció, però hi haurà un aforament recomanat per a cadascuna.

Les persones interessades poden informar-se venint presencialment al Dispositiu d’Inserció Laboral ‘Som Barri’ al CEI Balaguer, o bé trucant als telèfons 682 048 482 o 973 445 884.

El programa compta amb una educadora social, Gina Claros Seubas, qui s’encarrega de la planificació, la realització i l’avaluació de les activitats. La seva contractació serà fins al 31 d’octubre al 80% de jornada, en el marc del Projecte Treball als Barris 2023 el qual és finançat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, la Generalitat de Catalunya i el Ministerio de Trabajo y Economía Social- SEPE.

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic de Catalunya en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social: projecte Treball als Barris.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

S’entreguen 40 habitatges de lloguer social a 40 famílies de Cornellà

Notícia següent

Detenen tres pagesos gironins per les destrosses als pous de l’Alt Empordà

Notícies relacionades