Mollerussa inicia els tràmits per cedir els terrenys del nou institut

El Ple debatrà dijous declarar com a vinculant una zona d'equipaments ja indicada en aquest indret en el POUM per tirar endavant la cessió

0
446

L’Ajuntament de Mollerussa portarà a l’aprovació del Ple ordinari d’aquest dijous declarar com a vinculant una zona d’equipaments indicada ja en el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per tal d’iniciar així els tràmits de cessió al Departament d’Ensenyament. Ho farà amb l’objectiu d’ubicar-hi el nou institut de secundària de la comarca en un espai de 7.000 metres quadrats que es troba just al darrera d’on hi ha l’escola bressol El Niu, ubicada al carrer de Josep Tarradellas. L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha explicat que un cop fet aquest tràmit es decidirà conjuntament amb Ensenyament l’accés al nou equipament, ja que a tal efecte, caldrà obrir un carrer en aquesta zona, pendent d’urbanitzar. Així mateix, ha assegurat que ”tot va en temps i forma” ja que es treballa amb la previsió que al setembre es pugui començar el curs en el nou equipament, que s’edificarà amb mòduls prefabricats.

El nou institut tindrà una oferta inicial de 2 línies, a les quals estaran adscrites les escoles de Golmés, Vila-sana, El Poal i Sidamon així com la de Les Arrels de Mollerussa. Inicialment també s’havia adscrit l’alumnat d’El Palau d’Anglesola però finalment es va decidir que seguirien a l’institut La Serra.

Modificació en l’horari de les escoles bressol municipals

Un altre dels punts de l’ordre del dia de Ple és la modificació de l’horari de prestació de serveis de les escoles bressol municipals El Niu, La Quitzalla i El Parasol. En aquest sentit, es proposa dividir l’hora d’acollida matinal de 8 a 9 en dues parts donant la possibilitat d’accedir-hi a les 8 o a dos quarts de nou en funció de les necessitats i ajustant els preus. Així mateix, la modificació també implica incloure l’hora de 3 a 4 de la tarda dins l’horari lectiu i suprimir la de 6 a 7 de la tarda, franja en la que es constata una reducció de l’alumnat. La tercera modificació és l’eliminació de l’acollida de la tarda de 6 a 7 durant el mes de juliol.

El Ple també debatrà una modificació de crèdits per un import de 82.775 euros, que inclou, entre altres, una partida de 32.725 euros d’aportació a la Mancomunitat Mollerussa – El Palau d’Anglesola i una de 20.000 euros per arranjament de carrers.

FER UN COMENTARI