L’Ajuntament de Tàrrega contracta 6 persones aturades per a treballar en obres urbanístiques

L'Ajuntament ja ha donat feina a un total de 48 persones durant els darrers sis anys

L’Ajuntament de Tàrrega desenvolupa un nou pla d’ocupació i ha contractat 6 persones en situació d’atur per a treballar en obres de millora d’espais públics de la ciutat. Són contractes amb una durada d’entre 6 i 12 mesos (amb 37,5 hores laborals per setmana) en el marc del programa Treball i Formació. Es tracta de persones majors de 45 anys que han exhaurit el subsidi per desocupació i es vetlla així per la seva reinserció laboral. En aquest sentit, els contractes inclouen també 90 hores de formació en l’especialitat de mecanitzats de fusta. Imparteixen les sessions monitors del Centre de Formació La Solana, de gestió municipal i dedicat a l’aprenentatge d’oficis.

Els 6 beneficiaris del programa Treball i Formació a Tàrrega s’han incorporat com a manobres a la Regidoria de Serveis Municipals. La seva tasca, donant suport als operaris de la brigada, consisteix aquests dies a renovar el paviment de la plaça del Carme. En aquest emblemàtic i cèntric indret, es procedeix per fases a substituir les rajoles malmeses. Dins la mateixa actuació s’arranja l’emblemàtica Font del Pati, el vas principal de la qual es revestirà amb gres de ceràmica. Serà la primera acció de restauració del monument des que s’erigí a principis dels anys 90 del segle XX. Les persones aturades contractades també es destinaran a la millora d’altres espais públics, principalment voreres.

El programa Treball i Formació és impulsat des del Servei d’Ocupació de Catalunya amb finançament del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies; el Ministerio de Empleo y Seguridad Social; i el Fons Social Europeu. L’alcaldessa Rosa Maria Perelló ha manifestat que, acollint-se a aquesta iniciativa, “Tàrrega ofereix polítiques d’ocupació al mateix temps que inverteix esforços per arranjar la via pública”. Mitjançant plans d’ocupació, Tàrrega ha donat feina a un total de 48 persones durant els darrers sis anys.