La fira Municipàlia de Lleida ampliarà la superfície coberta

S'afegirà una carpa als quatre pavellons que ja estan contractats

Fira de Lleida ja ha contractat el 100% de la superfície coberta de Municipàlia i d’Innocamping, salons paral·lels que de celebraran del 24 al 26 d’octubre en el recinte firal de la ciutat. Els pavellons 1, 3 i 4 (coberts) i el pavelló 2 (semicobert), 12.450 metres quadrats en total, registren a hores d’ara una ocupació plena, segons ha informat aquest divendres la institució firal. Per donar resposta a la creixent demanda per part de les empreses del sector, els certamens ampliaran la superfície coberta amb una carpa. La 19a edició de Municipàlia (Fira Internacional d’Equipaments i Serveis Municipals) i la 3a edició d’Innocamping (Saló Nacional Professional de Serveis i Equipaments per als Càmpings i Empreses del Lleure a l’Aire Lliure) comptaran amb més de 300 expositors i un programa paral·lel amb unes 40 activitats.

El director general de Fira de Lleida, Oriol Oró, considera que “aquesta bona resposta per part dels expositors es deu, a banda del prestigi i la llarga trajectòria del saló, als acords estratègics que permeten posicionar al saló internacionalment i obrir noves oportunitats de negoci global en el mercat”.

Segons Fira de Lleida, Municipàlia s’ha consolidat com un certamen de referència a l’estat espanyol i al sud d’Europa en l’àmbit dels serveis i els equipaments urbans. Cal recordar que a l’edició anterior ja va registrar un 15% d’expositors estrangers, amb empreses de països com el Canadà, França, Alemanya, Holanda, Itàlia, Portugal i Turquia.

Pel que fa a l’edició d’enguany, una de les novetats destacades és la II Missió Tècnica Internacional Solucions Sostenibles per a la Gestió de les Nostres Ciutats, iniciativa conjunta de Fira de Lleida i la Unión Iberoamericana de Municipalistas (UIM) que permetrà la presència d’una trentena de representants polítics i tècnics (alcaldes, regidors, alts directius, tècnics d’administracions públiques i experts de diversos països) de diferents països llatinoamericans.

La missió centrarà les sessions en àmbits com les solucions sostenibles per a la gestió de les ciutats, amb temes com ara els residus urbans, la gestió de l’aigua, la mobilitat, la seguretat i les energies renovables i l’eficiència energètica.

Els sectors representats a Municipàlia i Innocamping són els de transport i mobilitat; enllumenat de la via pública; tecnologies de la informació; instal·lacions esportives i de lleure; neteja municipal; medi ambient; mobiliari urbà; energies renovables; necròpolis; obres públiques; parcs i jardins; prestacions de serveis; seguretat i vigilància; senyalització i seguretat de la xarxa viària; tractament d’aigües, llots residuals,residus sòlids urbans i industrials; piscines i sistemes de depuració; sistemes de recollida i selecció de residus; bungalous i mòbil homes; mobiliari interior i exterior; control d’accés i automatismes, i vehicle elèctric.