L’Aeroport de Lleida-Alguaire rep 30.406 passatgers durant el 2017

Un 14,3% menys que l'any anterior La boira va impedir l'aterratge de diversos vols amb esquiadors britànics en els primers mesos de l'any i al desembre, que van ser desviats a Reus

L’Aeroport de Lleida-Alguaire ha rebut durant el 2017 un total de 30.406 passatgers, un 14,3% menys que l’any anterior en què la infraestructura va assolir la xifra de 34.754, segons la dades facilitades a l’ACN pel Departament de Territori i Sostenibilitat. Cal tenir en compte que durant els mesos de gener i febrer, de la mateixa manera que va succeir al desembre, la presència de la boira va impedir l’aterratge de diversos vols del touroperador britànic Neilson, que van haver de ser desviats a Reus. L’operativa comercial de la instal·lació es va basar sobretot en els vols d’hivern per a esquiadors de Neilson i de l’aerolínia israeliana Arkia, a més de la connexió que Air Nostrum ofereix tot l’any amb Palma de Mallorca, i que amplia durant els mesos d’estiu a Menorca i Eivissa.Durant el 2017, l’aeroport lleidatà gestionat per Aeroports de Catalunya va rebre 4.348 passatgers menys que l’any anterior en què Lleida-Alguaire va assolir el seu millor tercer registre de passatgers des de la seva inauguració el 2010, només superat durant aquell primer any de vida de la infraestructura i el 2012.

La principal raó del descens del darrer any cal atribuir-la als diferents vols amb esquiadors britànics que durant la temporada d’hivern passada (en concret entre gener i febrer) i en l’actual (desembre) es van haver de desviar a l’Aeroport de Reus per la presència de boira a Lleida-Alguaire. Així mateix, també ha influït el fet que l’any passat la Setmana Santa caigués tard en el calendari, fet que resulta perjudicial per al mercat britànic.

El febrer va ser el mes en què l’Aeroport de Lleida-Alguaire va comptabilitzar un nombre més elevat de passatgers, arribant als 5.885, seguit pel març, amb 5.595, mentre al gener es va arribar als 4.837 passatgers. Per contra, el novembre, amb 964, va ser el mes en què la infraestructura va rebre menys usuaris, seguit pel maig, amb 1.013, segons les dades de Territori i Sostenibilitat.

Quality Travel portarà per primer cop esquiadors suecs al Pirineu a través de l’Aeroport de Lleida-Alguaire

La principal novetat de l’actual temporada d’hivern 2017-2018 de Lleida-Alguaire seran els vols que per primera vegada organitzarà el touroperador Quality Travel entre el 4 de febrer i el 25 de març per portar esquiadors suecs al Pirineu a través de l’aeroport lleidatà, procedents de Malmö, Göteborg, Estocolm, Växjö, Linköping i Jönköping.

Als vols d’esquiadors de Quality Travel i als que un hivern més organitza el touroperador britànic Neilson s’hi afegiran durant el mes de març els vols a Menorca que organitza l’Imserso a través de l’Aeroport de Lleida-Alguaire. Per contra, l’aerolínia israeliana Arkia no volarà aquesta temporada d’hivern a l’aeroport lleidatà com havia fet en anys anteriors enllaçant Tel Aviv amb Alguaire, decisió que la companyia va atribuir a raons operatives, segons va comunicar a Aeroports de Catalunya.

A més, Air Nostrum seguirà amb la connexió regular que ofereix tot l’any entre Palma i Lleida, i que amplia durant els mesos d’estiu estiu enllaçant l’aeroport lleidatà també amb Menorca i Eivissa.