Una trentena de persones assisteixen a la tercera edició “Al camp, molt per fer”

La sala Maria Rúbies de Balaguer va acollir aquest divendres la tercera jornada del cicle de xerrades ‘Al camp, molt per fer’, que va tractar sobre la ‘Reforma de la PAC’. La ponència va anar a càrrec de Jordi Vidal Molins, secretari tècnic de JARC-COAG i va comptar amb la participació d’una trentena d’assistents. El tema de la xerrada va girar al voltant de la propera reforma de la PAC, els seus beneficis i possibles perjudicis, o què cal tenir en compte a l’hora de tramitar la DUN 2019, entre d’altres temes que es van tractar durant la jornada.

Jordi Vidal va explicar les novetats de la DUN d’aquesta campanya i va parlar sobre la reforma de la PAC que en principi es posposarà per l’any 2023 o per més endavant. L’objectiu de la jornada era el d’informar als agricultors i ramaders sobre els canvis que els esperen, sobretot en quant a complexitat mediambiental, perquè segons Vidal “cada cop són més els requisits mediambientals per poder cobrar la PAC” i també va explicar les possibilitats d’aquesta reforma per “poder encarar-la més als professionals de  l’agricultura”.

JARC (Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya) i Mir&Siurana Assessors, amb la col·laboració d’Ilersap, la Diputació de Lleida i el Grup Romia Llop, són els organitzadors d’aquest cicle de xerrades dirigides als professionals del món agrari i que enguany arriben a la seva tercera edició.