S’inaugura la Rambla Pearson de Tremp, que passarà a ser de vianants

L’actuació representa un canvi radical en una de les vies més emblemàtiques de la capital del Pallars Jussà

0
500

La presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, ha presidit aquest dissabte la inauguració de la reforma de l’avinguda Rambla Doctor Pearson de Tremp, que a partir d’ara serà peatonal.

Durant la seva estada a Tremp, Perelló ha estat rebuda a l’Ajuntament per l’alcalde, Joan Ubach, i per Constantí Aranda, president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, a més de la resta de membres de la corporació municipal. La presidenta de la Diputació de Lleida ha signat al Llibre d’Honor de l’Ajuntament abans de traslladar-se a peu a la Rambla Doctor Pearson. Allí s’ha procedit a fer la inauguració oficial de les reformes. Més tard han fet una visita a la zona enjardinada del passeig, on hi ha l’estàtua del Doctor Pearson, i s’ha servit una aperitiu popular.

Tal com ha assenyalat la presidenta de la Diputació en la seva intervenció, la reforma duta a terme a la Rambla Pearson suposarà un canvi radical en una de les vies més emblemàtiques i neuràlgiques de Tremp, que ara passarà a ser “un punt de trobada” que facilitarà la “socialització” de l’indret i que “millorarà la qualitat de vida i els usos de la zona”. L’actuació s’ha executat en dos fases, la primera de les quals va comptar amb un pressupost de 160.000 euros i va ser subvencionada en un 50% per la Diputació, i que va incloure el condicionament de la xarxa de clavegueram, que estava força malmesa i que va donar peu a la resta de l’obra.

La segona fase ha tingut un pressupost de 498.000 euros i, a més de convertir la rambla en peatonal, ha inclòs la renovació de l’enrajolat, l’enjardinament i l’enllumenat del passeig. Malgrat que serà una via peatonal i la prohibició de circular als vehicles, es permetrà l’accés als veïns que disposen de garatge i s’establiran uns horaris de càrrega i descàrrega en tres punts per a l’abastiment dels comerços.

FER UN COMENTARI