Un globus aerostàtic deixa una passatgera ferida per cremades al trencar un cable de mitja tensió a Cervera

El dissabte, l'aparell va fer un aterratge d'emergència i la incidència va afectar 1.240 abonats de la capital de la Segarra, que van quedat sense llum

Un globus aerostàtic amb 17 persones a bord va tocar un cable de mitja tensió aquest dissabte al matí quan sobrevolava el terme municipal de Cervera, obligant l’aparell a fer un aterratge d’emergència a tocar de l’A-2. Una de les passatgeres del globus, una dona de 42 anys, va patir cremades de segon grau a l’esquena i al braços a conseqüència de les guspires i va ser evacuada per l’helicòpter del SEM a l’Hospital de la Vall d’Hebron. Paral·lelament, van haver-hi 5 ferits més de poca consideració per contusions, segons el SEM. Amb la topada, el cable de mitja tensió es va trencar, va caure sobre la catenària de la R12 i va obligar a tallar la circulació de trens entre Cervera i Calaf. Es va habilitar un servei alternatiu per carretera entre les dues poblacions i es va restablir el servei a les 18.30 hores del dissabte. De retruc, un total de 1.240 abonats de la capital de la Segarra es van quedar sense llum durant unes hores.
Segons Protecció Civil, pels voltants de les 17 hores es va restablir el subministrament elèctric a tots els afectats. Els dos trens aturats pel tall de la R12 entre Cervera i Calaf van ser els combois Lleida 16:07 – L’Hospitalet de Llobregat 19:34, i L’Hospitalet 15:11 – Lleida 18:40. Els passatgers van fer el trajecte entre les dues poblacions amb autocar. L’accés de Cervera a l’A-2 –direcció Barcelona- també es va tallar durant unes hores per la presència del globus aerostàtic.