Tàrrega aplega les parades de Sant Jordi a la plaça del Carme

Es presenta la nova sèrie de punts de llibre de la Biblioteca il·lustrats per alumnes de l’Escola Alba

Tàrrega celebra avui la diada de Sant Jordi amb el seu tradicional Mercat de Roses i Llibres, enguany instal·lat a la plaça del Carme. El bon temps ha afavorit la presència de públic autòcton i forà passejant per les parades de llibreries, floristeries, entitats i associacions. Aquesta proposta ha compartit jornada i espai al centre de la ciutat amb el mercat setmanal dels dilluns, part del qual s’ha traslladat avui de forma excepcional a un tram del carrer de Sant Pelegrí. La celebració de Sant Jordi s’allargarà durant tot el dia com un atractiu punt comercial i cultural. No hi han faltat els estands del Museu Comarcal de l’Urgell – Tàrrega i de Ràdio Tàrrega. D’altra banda, la Biblioteca Comarcal acull avui a les 6 de la tarda una Marató de Contes del Món amb la participació d’alumnes del Consorci per a la Normalització Lingüística, els quals explicaran narracions populars que van marcar la seva infància.

Nous punts de llibre de la Biblioteca dissenyats per alumnes de l’Escola Alba

Així mateix, avui també s’han presentat els nous punts de llibre de la Biblioteca Comarcal de Tàrrega, il·lustrats per alumnes de l’Escola Alba. 8 joves participants del projecte Artis Kids han potenciat la seva creativitat sota el monitoratge de l’artista David Tarragó. Fruit de l’acord assolit amb la Regidoria de Cultura, s’han seleccionat 18 dissenys per il·lustrar els punts de llibre. De cadascun, se n’han editat un miler d’unitats. Els punts de llibre es lliuraran als usuaris de la Biblioteca i al públic en general.

Exposició i conferència sobre Manuel de Pedrolo

La Regidoria de Cultura també ha incorporat al programa de Sant Jordi la figura de l’escriptor Manuel de Pedrolo commemorant el centenari del seu naixement. Així, del 24 d’abril al 5 de maig la Biblioteca exhibirà la mostra didàctica “Pedrolo, més enllà dels límits”, la qual explora la dimensió biogràfica i literària de l’autor de L’Aranyó. A més, el dimecres 25 d’abril (8 vespre) s’oferirà a la Biblioteca la conferència “Textos i contextos entorn de la ciència ficció de Pedrolo”. El ponent serà Antoni Munné – Jordà, escriptor i gran coneixedor de la ciència ficció. Munné-Jordà també és l’autor d’un estudi sobre el cicle novel·lístic “Temps Obert” de Pedrolo, investigació que fou publicada per l’Ajuntament de Tàrrega dins la Col·lecció Natan.