Tot a punt per la nova temporada de visites per gaudir dels presseguers florits a Aitona

Avatar photo

L'Ajuntament ja ha rebut més de 2.000 reserves per contemplar el característic paisatge rosat a través de les rutes guiades que organitza. A més, enguany suma vols en globus per damunt dels camps

La localitat d’Aitona (Segrià) es prepara per a una nova temporada de la iniciativa ‘Aitona en Flor’, que ofereix als visitants la possibilitat de gaudir del característic paisatge rosat del municipi que configuren durant la primavera els camps de presseguers i nectariners florits. Una de les novetats d’enguany seran els vols en globus per damunt dels camps que oferirà l’empresa Kontiki i que complementaran les visites guiades que des de fa sis anys organitza el consistori en el marc del projecte Fruiturisme. Tot i que aquestes vistes guiades, que porten a terme pagesos i veïns, no s’iniciaran fins a la segona setmana de març, l’Ajuntament ja ha rebut unes 2.000 reserves i confia superar aquesta primavera les 7.000, respecte les 5.500 de l’any passat. Una altra novetat serà la ruta que oferirà la cooperativa del municipi per tal que els visitants puguin conèixer a les seves instal·lacions el procés de producció de la fruita i que finalitzarà amb una cassola de tros. Així mateix, des de Fruiturisme volen posar enguany una especial atenció en el Japó per poder atreure turistes del país asiàtic.
La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres la presentació de la campanya ‘Aitona en flor’ 2018, que enguany sota el lema ‘Aitona, un esclat de color’, ofereix durant el mes de març als visitants la possibilitat de gaudir del paisatge rosat dels presseguers i nectariners florits d’aquest municipi a través de visites guiades però que també es poden fer per lliure. A través del projecte Fruiturisme, l’Ajuntament d’Aitona va esdevenir pioner en aprofitar la floració dels camps i convertir-ho en un important reclam turístic, que ara també han acabat incorporant altres municipis del Baix Segrià. El projecte, però, també té continuïtat durant l’estiu coincidint amb l’època de la recollida de la fruita i durant la qual també s’organitzen visites als camps.

Com en els darrers anys, l’Ajuntament d’Aitona organitza durant la primavera rutes guiades perquè els visitants puguin gaudir dels camps de presseguers florits. Els turistes van acompanyats durant tota la visita per pagesos i veïns que exerceixen voluntàriament de guies locals –i que enguany arriben a la trentena-. A més de contemplar el “mar rosat” dels camps de presseguers i nectariners en flor, els participants també poden conèixer la història, el patrimoni i les llegendes del municipi ja que les rutes es completen amb visites per diferents indrets de la localitat.

Abans de presentar la temporada 2018, l’Ajuntament ja ha rebut més de 2.000 reserves per participar en alguna de les visites guiades que organitza dins la iniciativa ‘Aitona en Flor’. Fins i tot, pel cap de setmana del 10 i 11 de març ja ho tenen tot ple, segons ha explicat Dolors Pelegrí, tècnica de Turisme de l’Ajuntament d’Aitona..

La primavera passada van gaudir d’aquestes visites guiades als camps de presseguers florits unes 5.500 persones i l’objectiu del consistori és superar enguany les 7.000. En aquest sentit, l’alcaldessa Rosa Pujol ha destacat la voluntat de seguir creixent però d’una manera “sostenible”. En aquest sentit, les reserves s’han de fer a través del web www.fruiturisme.cat ja que, d’aquesta manera, es vol evitar que les visites es puguin fer sense aglomeracions i, així, qui efectuï la reserva a través d’aquesta plataforma digital sap que tindrà la visita assegurada, segons ha detallat Pelegrí. A partir d’enguany les visites guiades es reparteixen en tres torns i s’amplien les places disponibles per participar-hi durant els caps de setmana.

Vols en globus i visites a la cooperativa

Una de les novetats d’aquesta campanya seran els vols en globus que l’empresa Kontiki posarà en marxa per tal de complementar les visites guiades que s’organitzen des del consistori. Els viatges aeris per damunt dels camps florits, amb una alçada màxima de 1.500 metres i que duraran entorn d’un hora i quart, es faran a primera hora del matí i tindran un cost de 150 euros per persona i, en el cas dels infants d’entre 5 i 10 anys, de 80 euros. La voluntat de l’empresa responsable de la iniciativa és oferir una visió diferent del paisatge d’Aitona que es pot tenir des del terra.

Una altra novetat serà la ruta que oferiran des de la Cooperativa Sant Gaiata d’Aitona (Fruitona) a aquells visitants que, un cop finalitzada la ruta pels camps i pel patrimoni del municipi, vulguin conèixer el procés de producció de la fruita. La cooperativa ja oferia visites a les seves instal·lacions durant l’estiu però ara també n’organitzarà durant la floració dels arbres, que finalitzaran amb un àpat consistent en cassola de tros, perquè així els visitants puguin completar el dia.

Una exposició per atreure turistes japonesos

Altrament, enguany s’oferirà l’exposició ‘La primavera del Japó a Aitona’ a la Capella de Sant Gaietà, del segle XVI. L’objectiu és afavorir la relació del municipi i del Baix Segrià amb el país asiàtic a través del paisatge que configura la floració, en aquest cas, rosada dels presseguers. D’aquesta manera des del consistori es busca atreure turistes vinguts d’aquell país.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La Universitat de Lleida investirà doctor honoris causa el geògraf Horacio Capel

Notícia següent

X Trobada d’oboès de la Diputació i IV Trobada de les Terres de l’Ebre i Baix Maestrat aquest dissabte a Tortosa

Notícies relacionades