Mor l’històric alcalde de Tiurana en un accident de moto

Va ser el principal impulsor de la reconstrucció del poble a Solers després que quedés negat sota les aigües del pantà de Rialb

0
1237
Antoni Armengol, que va ser alcalde de Tiurana (Noguera) entre els anys 1995 i 2009, va morir dijous en un accident de moto a Saragossa. Segons avança el diari Segre, Armengol es dirigia al festival Motauros de Tordesillas juntament amb altres components del club de motos ‘La Coronela de Catalunya’ quan una furgoneta el va envestir a l’A-68 a l’altura del barri de Monzalbarba. Armengol va ser el principal impulsor de la reconstrucció de poble a la part més elevada del municipi, a l’entorn de l’ermita de Solers, després que l’antic nucli quedés negat per les aigües del pentà de Rialb. Armengol, que tenia 57 anys, serà enterrat aquest dissabte a dos quarts de cinc de la tarda a Rosselló, on residia actualment.
Antoni Armengol va accedir a l’alcaldia el 1995 amb la candidatura del PP i posteriorment va ser alcalde sota les sigles de CiU i del PSC, tot i que no va militar a cap formació. Va dimitir del càrrec el 18 de setembre del 2009 i va provocar el traspàs de l’alcaldia a la segona candidata més votada, Yolanda Larrepaños, d’una llista fantasma del Partit Popular que no residia al poble i va renunciar al càrrec. El nom del nou alcalde el va dictar el PSC a petició del Departament de Governació. Va ser Àngel Villarte, que encara és el primer edil del municipi.

En declaracions a l’ACN, Villarte ha afirmat que a Armengol no li interessava el color polític sinó que va optar per un partit o un altre segons creia que podia ser més beneficiós pel projecte de reconstrucció de Tiurana, que va ser el seu gran objectiu. L’actual alcalde destaca que era un home “molt actiu, amb visió de futur, que no s’arronsava per res, i això va propiciar que fes ressorgir el poble i que no desaparegués el nom de Tiurana”.

FER UN COMENTARI