Luar Na Lubre, Lágrimas de Sangre i Sense Sal, grups confirmats del Paupaterres

El Festival d’Estiu de Ponent celebrarà la 21a edició del 12 al 14 de juliol convertit en certamen musical referent a la demarcació de Lleida

Luar Na Lubre, Lágrimas de Sangre i Sense Sal són les primeres agrupacions confirmades al cartell del Paupaterres 2018 – Festival d’Estiu de Ponent, que se celebrarà a Tàrrega del 12 al 14 de juliol. El certamen assolirà la 21 edició convertit en la proposta musical de gran format més rellevant de les terres de Lleida. La programació conjugarà formacions consolidades i grups emergents que despunten amb força, tal i com palesen els tres primers noms confirmats. Els veterans Luar Na Lubre (Llum de la Lluna) han esdevingut la banda de referència de la música folk tradicional de Galícia. Naturals de La Corunya, acumulen ja 16 àlbums a la seva discografia, en què també destaquen col·laboracions amb artistes internacionals de la talla de Mike Oldfield. Són 30 anys de carrera durant els quals han obtingut 9 Premis de la Música i han estat guardonats per l’Acadèmia de les Arts i la Música. Luar Na Lubre arribaran a Tàrrega erigits en l’exponent per excel·lència de la música gallega d’origen celta. A la capital de l’Urgell presentaran el seu darrer àlbum, un recull de tres dècades de brillant trajectòria.

Pel que fa a nous artistes revelació, el Festival Paupaterres 2018 de Tàrrega portarà el so de Lágrimas de Sangre (LdS), grup de rap combatiu i alhora festiu. Provinents de la comarca del Maresme, LdS presentaran les cançons del seu treball “Viridarquía”, amb temes que superen el milió de visites a YouTube atorgant gran popularitat a la banda. Per la seva part, els terrassencs Sense Sal, semifinalistes del Concurs Sona 9, aposten per un pop-folk vitaminat i envernissat de sons electrònics. El seu concert a Tàrrega servirà per a estrenar el darrer disc, titulat “No tenim la veu”. El Paupaterres 2018 espera repetir l’elevada afluència de públic de les últimes edicions, xifrada en 10.000 espectadors. L’esdeveniment, organitzat per l’Associació Paupaterres i la Regidoria de Cultura, repetirà de nou al Càmping Municipal. Durant les properes setmanes s’anunciarà la resta de propostes que integraran el cartell.