La Palma, Referent d’Ocupació per al jovent lleidatà

La Paeria ha posat en marxa aquest programa, subvencionat pel SOC, per facilitat i acompanyar els i les joves en la transició del sistema educatiu al món laboral

El departament de Joventut de la Paeria, LleidaJove, ha posat en marxa aquest 2019 el Programa Referents d’Ocupació Juvenil per donar resposta a les necessitats d’orientació personal i professional dels i les joves de la ciutat, amb edats compreses entre els 16 i els 29 anys. L’objectiu del programa és facilitar i acompanyar la transició de les persones joves del sistema educatiu al sistema laboral i ocupacional mitjançant un treball transversal entre els diferents agents que treballen amb aquest col·lectiu. D’aquesta manera, es posa al seu abast els recursos més convenients en funció de les casuístiques personals i/o socials de cadascú.

Els serveis que ofereixen les Referents d’Ocupació Juvenil són:

-Atenció directa a joves a la Palma: fa processos individuals d’informació, orientació i acompanyament en la millora de l’ocupabilitat, recerca de feina o retorn al sistema educatiu.

-Coordinació amb professionals que treballen amb joves (educadors/es, serveis socials, centres educatius, serveis de salut, centres de formació, Institut Municipal d’Ocupació (IMO), etc.) per fer un treball transversal amb els agents implicats en el pas del sistema educatiu al laboral.

A més de l’acompanyament en la cerca de feina i formació, el programa aporta una visió integral centrada en el futur laboral i en l’accés a serveis lúdics o culturals. El projecte, que té com a finalitat última reduir les taxes d’atur juvenil, pretén que aquesta figura s’implanti i esdevingui realment “referent” per a les persones joves que necessitin redefinir el seu projecte vital.

Els referents d’ocupació a la ciutat de Lleida es troben a l’edifici LleidaJove – la Palma, un punt accessible, cèntric i freqüentat pel públic objectiu. La Paeria ha rebut una subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), impulsor de la iniciativa, per desenvolupar-lo.

Amb aquest servei, l’Ajuntament de Lleida incrementa els recursos que ofereix a la població de jove de la ciutat que se sumen als ja existents, com el Servei d’Informació, Salut Jove, Hotel d’entitats, els Bucs d’assaig El Mercat, les propostes de lleure educatiu de l’Agenda Jove, el Coworking Casa de Fusta, etc. Igualment, la Palma es consolida com a punt de referència en l’atenció integral de les necessitats d’aquest col·lectiu. L’horari d’atenció de la Palma és de dilluns a divendres de 10 a 13.30 h i de dilluns a dijous de 16.30 a 20 h.