La Marxa 100% Solidària Sant Joan de Déu pel Pla de Ponent aplega 400 participants

Els participants han pogut optar entre tres recorreguts de 30, 20 i 10 kilòmetres

Imatge de la marxa. Foto: Cedida

Més de 400 participants s’han aplegat avui a la cinquena edició de la Marxa Solidària Sant Joan de Déu pel Pla de Ponent, cita que forma part del circuit Marxa.cat de marxes saludables de Ponent.

La cita tenia un doble objectiu. D’una banda, obrir el centre a la població de Lleida i rodalies per tal de mostrar la feina que s’hi desenvolupa, i d’altre, aconseguir fons per al finançament del Projecte Teatre Inclusiu, que inclou els tres projectes de teatre que es realitzen als diferents centres de Sant Joan de Déu Terres de Lleida. També es pretenia que fos un acte on les persones de la institució poguessin ser part activa, organitzant, col·laborant i participant-hi.

La marxa oferia tres distàncies (30, 20 i 10 kilòmetres). El circuit era lineal, amb sortida a Lleida i arribada a Sant Joan de Déu d’Almacelles. La marxa llarga s’anomenava Circuit Solidaritat i sortia des del pavelló Onze de Setembre. Les persones que volien fer menys distància sortien des del Parc del Graó d’Alpicat (20 kilòmetres, Circuit Fraternitat) o des de l’Ajuntament de Raïmat (10 kilòmetres, Circuit Hospitalitat). Els organitzadors de la marxa eren Sant Joan de Déu Terres de Lleida i el Centre Excursionista Lleida, amb la col·laboració especial del Centre Excursionista Alpicat i l’Assessor Esportiu Xavi Thai. En acabar s’ha fet un esmorzar popular i s’ha disposat d’un servei d’autobusos per retornar al lloc d’inici. A més, els inscrits han rebut un buff de la V Marxa Solidària més altres obsequis.