El detingut a Lleida per la mort del seu cunyat declara que la víctima tenia deutes

Intenta desvincular-se del crim però el jutge de guàrdia ordena el seu ingrés a presó provisional sense fiança

L’empresari carni lleidatà detingut per la mort del seu cunyat va declarar aquest dissabte al jutjat de guàrdia de Lleida que la víctima tenia deutes amb diversos prestadors a qui havia demanat diners. El sospitós, Josep P., de 47 anys i veí de Benavent de Segrià, hauria intentat així desvincular-se de la mort del marit de la seva germana, Eduard A., que va desaparèixer dilluns i va ser trobat mort divendres al maleter d’un cotxe al barri d’Hostafrancs de Barcelona. Fins ara, l’únic que havia transcendit de la declaració de més d’una hora que Josep P. va fer davant el jutge era que havia defensat la seva innocència i havia negat tenir cap implicació en el cas. El jutge de guàrdia, però, va considerar que existien indicis que el vinculaven amb el crim del seu cunyat i en va ordenar la presó provisional sense fiança. Segons les mateixes fonts consultades, Josep P. va reconèixer davant el jutge que va anar dilluns a Barcelona, però, per fer gestions bancàries, va dir. El propietari d’una cadena de carnisseries de Lleida, amb sis establiments i 23 treballadors, va ingressar ahir dissabte al centre penitenciari de Ponent i podria ser acusat d’homicidi o assassinat, un extrem que dependrà de la fiscalia i de la informació que aportin, entre d’altres, les proves forenses. El cas segueix sota secret de les actuacions.

Abans de la troballa del cadàver d’Eduard A., divendres a Barcelona, els Mossos d’Esquadra ja sospitaven que Josep P. tenia alguna cosa a veure amb la desaparició, i ara homicidi, del seu cunyat ja que el van detenir dimecres, dos dies abans de l’aparició del cos i només un dia després que la germana del detingut i dona de la víctima denunciés la desaparició del seu marit.

La víctima, Eduard A., va ser vist per última vegada dilluns 19 de juny a Albesa (Noguera) dins d’un cotxe gris i el seu cadàver és el que es va trobar divendres 23 dins el maleter d’aquest mateix cotxe, aparcat al barri d’Hostafrancs de Barcelona, segons va confirmar dissabte l’advocat de Josep P., Daniel Fernández. El cadàver es trobava en avançat estat de descomposició. El turisme, un Wolkswagen Golf, estava estacionat al carrer de Béjar, a tocar del restaurant ‘El racó de l’Alfons’.

La troballa del cos a Barcelona

L’amo del restaurant El racó de l’Alfons, al carrer Béjar, va explicar aquest divendres als mitjans que va notar des de quarts de nou del matí una forta olor al carrer. Pensava que era peix podrit o fruit de l’habitual ‘botellot’ que es fa a la zona, propera a una discoteca. Va veure una taca prop d’un Volkswagen Golf de color gris, molt nou i amb la matrícula d’un concessionari de Lleida. Va intentar netejar la taca amb aigua i lleixiu, però no marxava. Per això va avisar els serveis municipals de neteja, que van descobrir que el maleter del cotxe gotejava un líquid vermellós per sota. Per això, cap a les 12 del migdia van avisar els Mossos d’Esquadra, que van descobrir un cadàver al maleter. El cotxe portava una multa d’aparcament des del passat dilluns, dia 19, just el dia que va desaparèixer Eduard A.