El barri Balàfia de Lleida arrenca la Festa Major amb el pregó de Maria del Olmo

L’alcaldessa en funcions, Montse Mínguez, ha destacat l’esperit participatiu i la bona convivència que es viu al barri

Balàfia ha iniciat avui la seva Festa Major que, com cada any per aquestes dates, omplirà d’alegria, balls i jocs els carrers del barri fins a la nit de diumenge. L’alcaldessa en funcions, Montse Mínguez, ha assistit a l’acte inaugural de les festes i ha destacat en la seva intervenció que Balàfia és un barri extraordinàriament participatiu i ha animat als veïns a seguir col·laborant amb la festa major, enfortint així els llaços cívics i de convivència entre tots els residents al barri.

L’inici de la Festa Major ha comptat amb la tradicional proclamació de les pubilles i l’hereu, la imposició de bandes i la lectura del pregó, que ha anat a càrrec de Maria del Olmo Vila, professora de teatre i experta en coaching, que ha col·laborat durant molts anys amb l’Aula Municipal de Teatre i amb el Club Banyetes. En el seu parlament, Del Olmo ha destacat l’orgull de pertinença a Balàfia, un barri que té de tot gràcies a l’esperit cívic dels seus veïns. A més, també s’ha homenatjat a Casimir Jover, un dels socis més veterans de l’associació de veïns.

A continuació del pregó, el “xupinazo del Mariano” ha donat el tret de sortida a la festa, que, de fet, ja s’havia iniciat una estona abans amb una cercavila pels carrers del barri. La vetllada continua amb una llonganissada popular i una nit de màgia amb la Maga Melanie i el seu espectacle Enchantée.

També han participat avui en l’inici de les festes els tinents d’alcalde Fèlix Larrosa i Joan Gómez, així com els regidors Paco Cerdà, Ángeles Ribes, Joan Vilella i Rosa Maria Salmeron, que han volgut acompanyar al president de l’associació de veïns i de la FAV, Toni Baró i a la resta de veïns del barri.

Abans del pregó, el tinent d’alcalde Joan Gómez ha inaugurat fotogràfica “Instants de Jogolo”, que es podrà veure al vestíbul “Maria Rúbies” del Centre Cívic de Balàfia durant cada dia de la festa major.

Programa d’actes
La Festa Major de Balàfia compta amb un variat programa d’actes pensats per a tota la família. Demà està prevista la posada en marxa del tobogan urbà aquàtic “Kamikaze splash”, que s’instal·larà al costat de l’institut Torrevicens; la visita de pubilles i hereus a les residències del barri; i una revetlla popular. Dissabte, hi haurà activitats com torneig de bitlles, concurs de dibuix, espectacle de titelles, concerts de coral i gospel, un festival infantil i una altra revetlla popular. Per diumenge, estan previstos un concurs d’escacs, una ballada de sardanes, missa, paella popular, el tercer Holi Festival of Colours, una festa d’escuma, ball de festa major i una cantada d’havaneres abans de la traca final de festa. Dilluns encara s’allargarà la festa a les Firetes instal·lades al barri que celebraran el Dia del nen i de la nena amb preus populars.